Aston Martin-teambaas na stroeve seizoensstart: 'Wist dat het een zware opgave zou worden' Formule 1
Formule 1

Aston Martin-teambaas na stroeve seizoensstart: 'Wist dat het een zware opgave zou worden'

Aston Martin-teambaas na stroeve seizoensstart: 'Wist dat het een zware opgave zou worden'

Kersverse Aston Martin-teambaas Mike Krack wist van tevoren dat zijn termijn bij het team zwaar zou worden. Aston Martin staat momenteel onderaan in het constructeurskampioenschap en lijkt samen met Williams in 2022 de achterhoede van de sport te vormen. Krack wist dat het een flinke uitdaging zou worden om de boel recht te trekken, maar schuwt deze uitdaging niet.

'Ik had veel vragen toen ik benaderd werd voor deze rol, en toen ik eenmaal antwoord kreeg, wist ik dat het een zware opgave zou worden', laat de Luxemburger vrij bij Motorsport.com. Er wordt momenteel veel geïnvesteerd in het team en achter de schermen gewerkt aan de faciliteiten van de renstal. Tot op heden lijkt de komst van de welvarende Lawrence Stroll nog niet het gewenste effect te hebben gehad.

Krack: 'De F1 is een lastige sport'

Krack benadrukt dat de keuze uiteindelijk aan hem was om het wel of niet te doen, en dat hij wist dat hij een team tot zijn beschikking kreeg dat wellicht nog niet optimaal gestructureerd was. 'Het was makkelijk geweest om voor die uitdaging weg te lopen. Ik had nooit verwacht dat het makkelijk zou zijn', stelt de teambaas van de Britse renstal.

'Die eerste drie races waren dat ook zeker niet. Uiteindelijk is de F1 een lastige sport. Je moet een snelle auto zijn, geen fouten maken en goede coureurs hebben', zo laat hij het toch best makkelijk klinken. In de eerste drie races dat hij aantrad als teambaas heeft het team geen punten binnen weten te halen. Dat ligt deels aan het feit dat van de drie genoemde ingrediënten er één of meer ontbreken.

Lees ook

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws