Viaplay-topman tevreden ondanks kritiek op F1-programmering: 'De voorbereiding was kort' Formule 1
Formule 1

Viaplay-topman tevreden ondanks kritiek op F1-programmering: 'De voorbereiding was kort'

Viaplay-topman tevreden ondanks kritiek op F1-programmering: 'De voorbereiding was kort'

Marco Zwaneveld, head of sports bij Viaplay, is tevreden over hoe de seizoensstart van 2022 verlopen is. Het Scandinavische mediabedrijf kreeg eind 2021 de Nederlandse Formule 1-rechten in handen en moest toen in moordend tempo een team uit de grond stampen waarmee het de sport kon verslaan. Zwaneveld, die belooft dat er meer unieke content aan zit te komen, stelt dat dit gelukt is.

Het perspectief van Zwaneveld, dat hij deelt via Formule1.nl, is bijzonder. Middels sociale media hebben vele Nederlandse Formule 1-fans namelijk kritiek geuit op de nieuwe streamingdienst, en onder meer de beeldkwaliteit van de Formule 1-programmering. 'Met wat ik gezien heb, was er niets aan de hand. De studioprogramma's zijn gewoon in Full HD', countert Zwaneveld.

'Gezien de omstandigheden zijn we tevreden. De voorbereiding is kort geweest, want we hebben niet alleen Formule 1, maar ook voetbal en darts', vervolgt de topman. Niet alleen de autosport heeft een uniek team gekregen, maar de rest van de organisatie ook. Viaplay Nederland heeft er dus een paar bijzonder hectische maanden op zitten.

Meer unieke content van Viaplay

Viaplay trapte haar kennismaking met het Nederlandse publiek prima af. Zo plaatste het voorafgaand aan het F1-seizoen unieke interviews met Mika Häkkinen en David Coulthard over onder meer Max Verstappen, en publiceerde het eveneens een documentaire over de Nederlander genaamd Lion Unleashed. 'Er zullen meer van dat soort bijzondere programma's komen', belooft Zwaneveld.

Formule 1 live kijken?

De Formule 1 wordt onder ander live uitgezonden door F1TV en Viaplay. Registreer bij de aanbieders om zelf live beelden te zien van de vrije training. Wil je een overzicht van alle tv-aanbieders voor het hele seizoen: Bekijk dan deze pagina.

Lees ook

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws