Mol: 'Nederland vindt het lastig om aan Viaplay te wennen, so be it' Formule 1
Formule 1

Mol: 'Nederland vindt het lastig om aan Viaplay te wennen, so be it'

Mol: 'Nederland vindt het lastig om aan Viaplay te wennen, so be it'

Olav Mol denkt dat een aversie tegen verandering de kritiek op Viaplay drijft. Het Scandinavische mediabedrijf besloot voorafgaand aan het 2022-seizoen om niet in zee te gaan met Mol en Jack Plooij, de heren die voor Ziggo Sport vanaf locatie verslag deden, maar trok twee nieuwe commentatoren aan en een nieuw presentatieteam. Mol meent te weten waarom het nieuwe concept niet in de smaak valt.

'Als je gewoon genuanceerd daar wat over wil zeggen, moet je zeggen: Nederland heeft altijd moeite met verandering en/of vernieuwing. Dat is vrij simpel', aldus de beredenering van de Ziggo Sport-commentator die maar liefst 31 jaar rondgelopen heeft op de paddock. Destijds gaf Mol aan dat Viaplay hem niet eens benaderde nadat het de Nederlandse F1-rechten opkocht.

Mol begrijpt ook dat zo'n nieuw bedrijf in het Nederlandse medialandschap een koers uitstippelt en deze koers zal blijven varen. Voor de F1-fans die niet tevreden zijn met het aanbod van Viaplay heeft hij dan ook vervelend nieuws: 'Zij zijn een heel groot mediabedrijf dat voor pad A gekozen heeft, en Nederland vindt het lastig om daar aan te wennen. Ja, so be it.'

Mol blijft commentaar leveren

Dat Ziggo Sport de uitzendrechten van de F1 verloren is, wil niet zeggen dat Mol en Plooij vervroegd met pensioen gaan. Het duo voorziet raceminnend Nederland nog steeds van informatie met commentaar via Grand Prix Radio. 'Ik wil niet zeggen dat wij een alternatief zijn. Wij doen gewoon wat we al die tijd al deden', concludeert Mol aan tafel bij HLF8.

Formule 1 live kijken?

De Formule 1 wordt onder ander live uitgezonden door F1TV en Viaplay. Registreer bij de aanbieders om zelf live beelden te zien van de vrije training. Wil je een overzicht van alle tv-aanbieders voor het hele seizoen: Bekijk dan deze pagina.

Mol en Plooij bij HLF8

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws