Aston Martin-teambaas vol lof over Vettel: 'Daarom is dit ook zijn verdienste' Formule 1
Formule 1

Aston Martin-teambaas vol lof over Vettel: 'Daarom is dit ook zijn verdienste'

Aston Martin-teambaas vol lof over Vettel: 'Daarom is dit ook zijn verdienste'

Mike Krack vindt het ook de verdienste van Sebastian Vettel dat Aston Martin momenteel zo succesvol is in de Formule 1. De teambaas van de Britse renstal denkt dat de viervoudig wereldkampioen, die inmiddels met pensioen is, een cruciale rol heeft gespeeld in de ontwikkeling van de AMR23.

'Ik denk dat het ook zijn verdienste is als je kijkt waar de AMR23 nu staat', heeft Krack mooie woorden over voor Vettel. De Duitser liet zich in zijn laatste seizoen van zijn beste kant zien. 'We hadden vele, vele vergaderingen waarin hij ons hints gaf: doe dit, of doe dat, of doe dit niet met de nieuwe auto. Daarom denk ik dat dit ook zijn verdienste is', vertelt de Luxemburgse topman aan CRASH.

Het roept de vraag op of Vettel niet te vroeg met pensioen is gegaan. 'We moeten de keuze die hij heeft gemaakt respecteren', is Krack van mening. De Aston Martin-teambaas weet dat de 35-jarige lang heeft moeten nadenken voordat hij tot zijn besluit kwam. 'Hij moet ook verdergaan. Of het zonde is (dat Vettel te vroeg is gestopt, red.), moet je aan hem vragen.'

Alonso vervangt Vettel met succes

Krack had eerder al lovende woorden over Vettels vervanger Fernando Alonso. Ook de tweevoudig wereldkampioen speelt een belangrijke rol in Aston Martins succes. 'Dat moeten we niet onderschatten. Vanaf de eerste dag nam hij enorm veel energie en extra motivatie mee voor het team. Alleen al door hoe hij is en hoe hij dit aanpakt. Hij is zeer positief', aldus zijn teambaas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws