Aston Martin vreest vertrek Vettel bij ondermaats 2022-seizoen Formule 1
Formule 1

Aston Martin vreest vertrek Vettel bij ondermaats 2022-seizoen

Aston Martin vreest vertrek Vettel bij ondermaats 2022-seizoen

Aston Martin-teambaas Mike Krack weet dat zijn team stappen moet zetten, willen ze Sebastian Vettel vasthouden. De viervoudig wereldkampioen wist bij zijn huidige team in 2021 soms nog wel voor punten te strijden, maar lijkt dit seizoen onderdeel uit te maken van de achterhoede. Blijft dat heel het jaar het geval dan zou Vettel kunnen vertrekken.

Bij de persconferentie wordt kersverse teambaas Krack gevraagd naar hoe zijn coureur het gebrek aan concurrentievermogen van het team ziet. 'Ik ga het niet over contracten hebben', geeft hij meteen af als disclaimer. 'Een coureur als Vettel moet je motiveren met een goede auto. Het is dom om hem niet vast proberen te houden.'

Een goede auto, dat is precies wat Vettel in 2022 niet heeft. Aston Martin is het enige team van de grid dat tot op heden nog geen punten heeft weten te scoren. 'Hij wil vooruitgang zien en niet voor P16 of P18 strijden', benadrukt de Luxemburger. 'Ik begrijp hem en ik weet dat we hem een auto moeten geven waarin hij kan presteren.'

Vettel aanwinst voor Aston Martin

Krack wil zeer graag met Vettel blijven werken want het is hem opgevallen dat het niveau van de coureur zeer hoog ligt. Wat spreekt hem zo aan? 'Alles. Hij heeft een competitieve aanpak en een goede werkethiek. Dat waardeer ik. Hij vindt het nooit te laat om nog langer door te werken en is prettig in de omgang.' Die werkethiek komt elk Grand Prix-weekend weer terug.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws