Audi ziet perfect moment om Formule 1 te betreden: 'Maar er is veel werk te doen' Formule 1
Formule 1

Audi ziet perfect moment om Formule 1 te betreden: 'Maar er is veel werk te doen'

Audi ziet perfect moment om Formule 1 te betreden: 'Maar er is veel werk te doen'

Allan McNish, directeur motorsportcoördinatie bij Audi Group, ziet de nieuwe motorregels in de Formule 1 voor 2026 als goed moment om de sport te betreden. Dan zal het merk zich gaan verbinden aan Sauber, dat momenteel nog racet onder de vlag van Alfa Romeo. Audi zal motoren leveren aan het Zwitserse team en een meerderheidsaandeel nemen in de fabriek.

'Er is altijd een punt waarop alle sterren op één lijn staan', begint McNish tegenover Motorsport.com. 'Dat is nu duidelijk het punt met de technische reglementen, en dat is waar het bedrijf is. En 2026 met de wijziging van het basisreglement geeft een goede startpositie voor de voorbereidingen. Het is zeker spannend. Iedereen is enthousiast. Maar tegelijkertijd is er veel werk te doen tussen nu en de echte opwinding, namelijk de eerste race.'

'Er komen steeds meer medewerkers bij'

Audi heeft haar faciliteiten uitgebreid om het Formule 1-project in Neuburg in Duitsland op te nemen. 'Er komen steeds meer medewerkers bij, wat erg interessant en spannend is. Elke dag krijg ik een e-mail met een nieuw persoon en een nieuw gezicht, die vertelt wat hij aan het doen is. Je kunt merken dat er echt vaart achter zit, en dat is positief. Het is een nieuw project. Het is iets dat vanaf het begin wordt opgebouwd', besluit McNish.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws