Hamilton vol lof over race-ingenieur Bonnington: 'Er zijn niet veel mensen die dat kunnen' Formule 1
Formule 1

Hamilton vol lof over race-ingenieur Bonnington: 'Er zijn niet veel mensen die dat kunnen'

Hamilton vol lof over race-ingenieur Bonnington: 'Er zijn niet veel mensen die dat kunnen'

Lewis Hamilton maakt zich op voor alweer zijn elfde seizoen bij Mercedes samen met race-ingenieur Pete Bonnington. Daarmee staat de teller alweer op 200 Grands Prix bij Mercedes, dat is nog geen enkele andere coureur gelukt bij één team. In de tussentijd heeft Hamilton een goede band opgebouwd met Bonnington, waardoor de Britse coureur hem als zijn 'broer' beschouwd.

'Ik ben ongelooflijk dankbaar voor Bono', begint Hamilton over zijn samenwerking met Bonnington, geciteerd door de officiële website van de Formule 1. 'Ik heb een geweldige reis met hem gehad. Ik denk dat we één van de langste, zo niet de langst bestaande samenwerking tussen een rijder en een ingenieur hebben die er is geweest, en hij is enorm belangrijk geweest voor mijn succes.'

Bonnington voelt als een broer voor Hamilton

Voor Hamilton voelt het dan ook aan als een 'geweldige reis' met Bonnington. 'We hebben elkaar gesteund op en naast het circuit, in goede en slechte tijden. Ik werk graag met Bono, want hij voelt als een broer voor mij. Ik denk dat hij één van de weinige mensen is die mij echt kan bijstaan, naast Roscoe (de hond van Hamilton, red.). Hoe kalm Bono kan zijn tijdens een race, en hoe hij mij kan begeleiden en helpen om door een race te navigeren, ik denk niet dat er veel mensen zijn die dat kunnen.'

Samen heeft het duo al zes coureurskampioenschappen, acht constructeurskampioenschappen en meer dan 80 overwinningen behaald. Op 15 februari maakt Mercedes bekend hoe de auto voor komend seizoen eruit komt te zien. Daarmee zullen ze afgelopen jaar snel willen vergeten en proberen hun negende constructeurskampioenschap en Hamilton zijn achtste rijderstitel te pakken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws