Hamilton heeft voorkeur voor vervanger: 'Ik heb geen idee wat Toto’s plannen zijn' Formule 1
Formule 1

Hamilton heeft voorkeur voor vervanger: 'Ik heb geen idee wat Toto’s plannen zijn'

Hamilton heeft voorkeur voor vervanger: 'Ik heb geen idee wat Toto’s plannen zijn'

Sinds Lewis Hamilton eerder dit jaar bekendmaakte dat hij vertrekt naar Ferrari, wordt er wild gespeculeerd over wie het stoeltje van de zevenvoudig wereldkampioen krijgt. Als Hamilton zelf in de schoenen van teambaas Toto Wolff had gestaan, ging hij voor Andrea Kimi Antonelli. ‘Naar mijn mening zou een jonge coureur de beste optie zijn’, zegt de Brit tegenover de internationale media.

De namen die het meest genoemd worden voor het felbegeerde zitje bij de Zilverpijlen zijn die van Antonelli en Carlos Sainz, de man die het veld moet ruimen voor Hamilton bij Ferrari. Eerder gingen ook namen als Fernando Alonso en Max Verstappen rond, maar Alonso heeft inmiddels bijgetekend bij Aston Martin en Verstappen heeft ook duidelijk gemaakt dat hij niet van plan is Red Bull Racing te verlaten. Zo blijven Sainz en Antonelli nog over.

Hamilton zou dus kiezen voor jong talent. ‘Ik vind Carlos een goede coureur, dus hij zou een geweldige toevoeging zijn voor welk team dan ook’, benadrukt de Brit. ‘Ik heb eerlijk gezegd geen idee wat Toto’s plannen zijn, maar ik zou zelf kiezen voor een jonge coureur’, geeft de zevenvoudig wereldkampioen aan. ‘Als het mijn baan, mijn rol was, dan zou ik waarschijnlijk voor Kimi gaan.’

Rosberg zou juist niet voor jong talent gaan

Oud-teamgenoot Nico Rosberg gaf aan juist niet voor Antonelli te gaan. ‘Hij is zeker een toekomstige superster’, zei de Duitser. ‘Maar het is nog te vroeg voor hem en het is te vroeg voor Toto om hem te kiezen.’ De reden hiervoor is volgens Rosberg dat Antonelli nog niet veel heeft kunnen laten zien in de Formule 2. ‘Je vraagt veel van hem. Goed presteren in de Formule 2 is de minimale vereiste om overwogen te worden voor een stoeltje in de Formule 1’, is de wereldkampioen van 2016 van mening. ‘Toto moet de tijd nemen om zijn strategie te bepalen en pas in de zomer of zelfs de herfst een besluit nemen’, concludeerde Rosberg.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws