Berger blij voor Verstappen: 'Maar zijn dominantie heeft voor een hoop saaie races gezorgd' Formule 1
Formule 1

Berger blij voor Verstappen: 'Maar zijn dominantie heeft voor een hoop saaie races gezorgd'

Berger blij voor Verstappen: 'Maar zijn dominantie heeft voor een hoop saaie races gezorgd'

Gerhard Berger geeft toe dat hij enkele races gedurende het afgelopen Formule 1-seizoen saai vond. De voormalig coureur is blij voor Max Verstappen dat hij zijn tweede titel heeft weten te winnen, maar Berger zag dat de Red Bull Racing-rijder geen concurrentie had in het afgelopen seizoen. De Oostenrijker hoopt dan ook dat er aankomend seizoen meerdere teams zijn die mee kunnen doen om de zeges. Berger geeft daarbij een goede kans aan Mercedes.

Met de nieuwe reglementen moest de Formule 1 een stuk spannender worden. Uiteindelijk werden Red Bull en Verstappen op dominante wijze wereldkampioen. 'Het is best verrassend dat de Formule 1 zoveel reclame heeft gemaakt voor een relatief zwakke motorsportshow', zegt Berger eerlijk bij Auto, Motor und Sport. 'Hoewel ik blij ben voor Verstappen, iemand die het zo goed heeft gedaan, heeft zijn dominantie ook voor een hoop saaie races gezorgd Je hoopt toch op drie of vier teams die kunnen strijden voor de zege.'

Berger is momenteel vooral bezig met de DTM, want hij is immers de voorzitter van de promotor van de raceklasse. De voormalig Formule 1-coureur ziet dat de races in de DTM een stuk spannender zijn in vergelijking met de Formule 1. 'Het gevecht is echt een stuk interessanter. In de laatste race streden nog vijf coureurs om het wereldkampioenschap en in elke race zagen we een andere winnaar. In de Formule 1 had je alleen in 2021 nog een interessante tweestrijd in de laatste race.'

Berger: 'Ik verwacht dat Mercedes een comeback maakt'

Aankomend seizoen moeten de teams beter om kunnen gaan met de nieuwe set reglementen. Dan is er ook de kans voor Mercedes, dat in 2022 de plank missloeg, om weer te strijden voor de titel. 'Ik verwacht wel dat Mercedes aankomend seizoen een comeback maakt. Ze hebben voor een agressieve aanpak gekozen in 2022 en deze pakte niet helemaal goed uit. Dat kan gebeuren. Ze weten nu waar de problemen liggen en die kunnen ze aanpakken in de winter om zo weer een rol te spelen in het kampioenschap', aldus Berger.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws