Berger ziet supertalent in De Vries: 'Gaat impact maken op de talentenpool van Red Bull' Formule 1
Formule 1

Berger ziet supertalent in De Vries: 'Gaat impact maken op de talentenpool van Red Bull'

Berger ziet supertalent in De Vries: 'Gaat impact maken op de talentenpool van Red Bull'

Oud-coureur Gerhard Berger heeft Nyck de Vries altijd al bewonderd. De Oostenrijker dacht dan ook dat de 27-jarige direct vanuit de opstapklassen wel in de Formule 1 terecht zou komen, maar dat is helaas niet gebeurd. De coureur uit Sneek vond na de Formule 2 en de Formule E even geen plek op de grid, en Berger denkt wel te weten waarom. De Vries gaat een veelbelovende coureur worden, aldus Berger.

De befaamde eerste race van De Vries is ondertussen niemand ontgaan. De Nederlander mocht invallen bij Williams tijdens de Grand Prix van Italië in 2022 en heeft daarmee zijn stoeltje bij AlphaTauri voor 2023 verzekerd. Berger vond dat echter wat laat. Nadat De Vries in 2019 met vlag en wimpel was geslaagd voor het Formule 2-kampioenschap, ofwel, de titel wist binnen te slepen met nog drie races te gaan, was de kans op een Formule 1-zitje groot. Helaas kwam het er toch niet van voor de coureur uit Friesland.

De Vries kwam daarna bij Mercedes terecht in de Formule E en werd in de elektrische klasse ook wereldkampioen. Vanwege zijn contract bij Mercedes was de Nederlander regelmatig te zien op de grid, hij mocht namelijk trainingen rijden voor Mercedes, Aston Martin, en Williams. 'Ik heb altijd gedacht dat hij direct door zou gaan naar de Formule 1', vertelt de Oostenrijker in een interview met Auto, Motor und Sport. 'Ik heb hem altijd geobserveerd toen hij nog aan het karten was. Ik zou daar al mijn weddenschappen verloren hebben', grapt Berger.

'Te veel mensen hadden een grote vinger in de pap'

Berger is al lange tijd fan van de Nederlander en heeft bij zijn observaties vernomen waarom het zo lang duurde tot De Vries een Formule 1-zitje kreeg. Volgens de oud-coureur hadden te veel mensen een grote vinger in de pap, maar dat weerhield de 27-jarige er niet van om uit te blinken in alles wat hij deed. 'Het is een supertalent, ook technisch is hij ontzettend goed. Hij gaat een significante impact maken op de talentpool van Red Bull (Racing, red)', looft Berger.

Berger wijst Russell en Norris aan als toekomstige F1-sterren

De Vries is vanaf 6 februari een 28-jarige en daarmee een van de oudste 'rookies' in de Formule 1. George Russell en Lando Norris, waar De Vries al eens tegen gereden heeft, zijn nog jonger, de Mercedes-coureur is namelijk 24 en de McLaren-coureur is slechts 23. 'Ik zie hen allebei als zeer grote coureurs van de toekomst', zegt de voormalig Ferrari-coureur. 'Ze zijn alle twee heel goede coureurs.' Norris en Russell maakten eerder hun debuut dan De Vries, maar De Vries neemt veel ervaring mee en wordt niet voor niks ook op het technische vlak een supertalent genoemd. Het 2023-seizoen zal laten zien hoe hard de AlphaTauri-coureur het gaspedaal in kan trappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws