Vowles stelt prioriteiten binnen Williams: 'Het gaat niet om de windtunnels en simulatoren' Formule 1
Formule 1

Vowles stelt prioriteiten binnen Williams: 'Het gaat niet om de windtunnels en simulatoren'

Vowles stelt prioriteiten binnen Williams: 'Het gaat niet om de windtunnels en simulatoren'

Ondanks dat James Vowles over twee weken pas officieel met zijn nieuwe functie als teambaas van Williams gaat starten, is hij volgens The Race al volop bezig met zijn nieuwe baan. Naar eigen zeggen gaat zijn 'hoogste prioriteit' uit naar het instellen van de correcte cultuur bij het team van Alexander Albon en Logan Sargeant. Wat de correcte cultuur is, is alleen lastig vast te stellen, maar het is wel duidelijk dat er wat moet veranderen. De Brit wil zijn focus vooral leggen op de sfeer binnen het team.

Williams zal aanstaande maandag echt gaan beginnen aan het nieuwe Formule 1-seizoen. De lancering van de nieuwe livery staat dan namelijk op het programma. Pas twee weken later start Vowles officieel als nieuwe teambaas, en ook de nieuwe auto zal nog niet gepresenteerd worden. Toch is de nieuwe teambaas van Williams al met volle focus aan het kijken naar het komende Formule 1-seizoen.

Vowles gooit cultuur bij Williams op de schop

Williams loopt al een aantal jaren met meerdere problemen. Het team heeft meer slechte dan goede jaren gekend, waarbij ze vooral de laatste 23 seizoenen erg ondermaats presteerden. Toch lijken er kansen om weer op te krabbelen. De financiële druk is er nu af door de verkoop naar Dorilton Capital in 2020 en er is een nieuw bestuur aan het roer. Williams lijkt een team dat met tijd en moeite zichzelf weer kan verbeteren, met als doel om consistent in het middenveld te komen.

Het idee van Vowles om de cultuur te veranderen zodat Williams beter gaat presteren is ambitieus. Volgens oud-directeur Jost Capito is het vrijwel onmogelijk om cultuur binnen een organisatie helemaal om te gooien. Toch weerhoudt de Brit er niet van om het in ieder geval te proberen. Door zijn ervaring van twintig jaar bij Mercedes is hij ervan overtuigd dat een verandering moet helpen: 'Mensen en cultuur, daar draait het om. Niet de windtunnels, niet de simulatoren.'

Nog veel werk aan de winkel voor Vowles bij Williams

Vowles richt zich dus in eerste instantie vooral op de mensen binnen de organisatie, maar hij vergeet niet dat ook de technische zaken van belang zijn. Hij begrijpt dat daarin nog veel verbeterd moet en kan worden. Maar het punt dat hij probeert te maken is dat het moet beginnen bij een stabiele basis: 'Het gaat om samen werken, het gaat om respect geven aan je collega's, om het groeien en om het helpen van elkaar en het bereiken van een gezamenlijk doel. Dat is superbelangrijk.'

Het is dus nu aan de 43-jarige en iedereen bij Williams om samen te werken aan de nodige verbeteringen. Williams heeft in de afgelopen jaren aangetoond dat ze zeker een degelijke auto kunnen bouwen, dus ze beschikken wel degelijk over personeel met de juiste expertise en kennis. Vowles tracht nu naar het samenbrengen van die expertise en kennis door middel van het juiste mensenmanagement. Als dat lukt, dan zal er zeker verbetering te zien zijn, maar het zal eerst nog wat tijd kosten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws