Boordradio's zaterdag Monaco | Pérez tot op het bot gefrustreerd: 'Wat een grap' Formule 1
Formule 1

Boordradio's zaterdag Monaco | Pérez tot op het bot gefrustreerd: 'Wat een grap'

Boordradio's zaterdag Monaco | Pérez tot op het bot gefrustreerd: 'Wat een grap'

In Monaco staat de zaterdag over het algemeen bekend als de belangrijkste dag van het weekend. De straten van het prinsdom maken het erg moeilijk om in te halen en dus is de kwalificatie cruciaal. Toch waren de coureurs vooral tijdens de vrije training voorafgaand aan de kwalificatie erg actief over de boordradio. Daarom zet F1Maximaal de leukste boordradio's van de zaterdag in Monaco op een rijtje.

De laatste vrije training was amper begonnen of George Russell liet al van zich horen. 'Het sturen voelt heel anders dan gisteren', meldde de Brit. Niet veel later had hij weer iets te zeggen. 'Ik voel geen vibraties, dus dat is goed. Het sturen voelt naar links toe heel licht maar naar rechts is zwaarder', klonk de feedback naar de garage van Mercedes.

Zijn teamgenoot Lewis Hamilton had na een goede vrijdag wat problemen tijdens de eerste zaterdagsessie in Monaco. De zevenvoudig wereldkampioen schoot onbedoeld rechtdoor en kwam met een uitspraak die Peter Bonnington al vaker van hem gehoord heeft. 'De banden zijn dood, man.'

Coureurs vinden elkaar gevaar op de weg

Verstappen kende ook niet de meest vlekkeloze sessie van het seizoen. 'Mijn god', zei de Nederlander geïrriteerd over het verkeer op de baan. Hij was niet de enige die zich ergerde aan andere auto's. Ook Kevin Magnussen en Sergio Pérez waren niet blij met de capriolen van hun tegenstanders. 'Dat was fucking gevaarlijk', meldde de Deen. 'Wat doet deze idioot?' vroeg de Mexicaanse coureur zich hardop af.

Verstappen was ondertussen nog steeds niet helemaal tevreden. 'Ik weet waar ik tijd kan winnen, maar dat is gewoon niet mogelijk. We weten waarom', gaf hij door aan Gianpiero Lambiase. Terwijl de drievoudig wereldkampioen inzicht had in waarom hij niet sneller kon, tastte Alexander Albon in het duister wat betreft de problemen met zijn banden. 'We weten niet wat we doen met de voorbanden. Ze zijn nergens. Ze zijn zo vroeg tijdens de ronde al weg', klonk het gefrustreerd vanuit de Williams.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Boordradio's zaterdag Monaco | Pérez tot op het bot gefrustreerd: 'Wat een grap'
Alexander Albon raakte behoorlijk gefrustreerd door zijn voorbanden. (Foto: Pirelli)

De irritatie veroorzaakt door het verkeer op de baan kwam er bij Lando Norris ook uit. 'Fucking idioten, deze jongens. Allemaal. Niet allemaal, maar een paar wel.' Zijn engineer leek precies te weten over wie hij het had, namelijk George Russell, met wie Norris bij het uitkomen van de tunnel een aanvaring had. 'Ik vraag je niet om te vertellen wie wel en wie niet', luidde het antwoord vanaf de pitmuur.

Diezelfde tunnel zorgde voor lichte frustratie bij Yuki Tsunoda, die zich wel relatief rustig wist te houden. 'Dat is zo gevaarlijk in die tunnel. Ik kwam eruit en reed bijna tegen de muur aan', gaf hij door aan zijn engineer. Verstappen was tegen het einde van de sessie ook nog niet blij. 'Als ik nog een paar van zulke ronden rijd, dan eindig ik in het fucking hek', zei de Nederlander. Tot slot leek Pérez zijn kwalificatietoekomst te voorspellen. 'We hebben veel werk te doen, de auto is nergens', waren zijn famous last words.

Verkeer de boosdoener in Q1

In Q1 van de kwalificatie ging het gemopper gewoon door. 'Het verkeer in bocht drie was echt gestoord', meldde Daniel Ricciardo. Ook Carlos Sainz had er last van. 'Wauw, verkeer', klonk het vanuit zijn Ferrari. Teamgenoot Charles Leclerc was ook niet blij. 'Dit is de slechtste positie, we kunnen niet met de rest mee', meldde hij. De voorspelling van Pérez kwam aan het einde van Q1 uit, want hij en zijn auto eindigden inderdaad nergens. ''Wat een grap, fuck, ha', uitte hij zijn boosheid.

De rest van de kwalificatie verliep aanzienlijk rustiger. 'Ik heb de muur geraakt', rapporteerde Oscar Piastri zijn touché met de muur, maar gelukkig voor de Australiër viel dit mee. De twee coureurs van Alpine verkeerden in twee totaal verschillende gemoedstoestanden. 'Hij blokt, hij blokt', gaf Esteban Ocon snel door aan zijn engineer toen hij last had van Nico Hülkenberg. Team- en landgenoot Pierre Gasly was ondertussen een stuk vrolijker. 'Let's go!' klonk het enthousiast over de boordradio toen hij Q3 haalde.

Pakt Verstappen de overwinning in Monaco? Krijg 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws