Boordradio's VT3 | Opnieuw problemen bij Ferrari: 'Ik snap niet waarom, zo leren we niks' Formule 1
Formule 1

Boordradio's VT3 | Opnieuw problemen bij Ferrari: 'Ik snap niet waarom, zo leren we niks'

Boordradio's VT3 | Opnieuw problemen bij Ferrari: 'Ik snap niet waarom, zo leren we niks'

Max Verstappen heeft de derde vrije training in Monza als snelste afgesloten. Daarmee kan de Red Bull-coureur zich opmaken voor de kwalificatie, die zal bepalen wie poleposition pakt voor de Grand Prix van Italië. Duidelijk werd tijdens deze laatste training, dat de coureurs veel verkeer te wachten staat. Ook kende Ferrari opnieuw wat problemen, waar aan gewerkt moet worden. Dat alles was terug te horen in de boordradio's van de rijders.

In de eerste snelle ronde van Verstappen, werd hij in de weg gezeten door George Russell. 'Het is totaal onnodig van de auto voor Max', wordt er over de boordradio geroepen richting Verstappen. 'Ja, wat is dit?', vraagt hij zich dan ook hardop af. 'Geen idee', is het antwoord terug, waarop de Nederlander zegt: 'Hij rijdt nog steeds voor.' Bij Red Bull waren ze dan ook verrast. 'Ik vermoed dat hij hierop aangesproken zal worden na deze sessie', wordt Verstappen medegedeeld.

Dat het druk was op de baan, was niet alleen voor Verstappen een probleem. Ook Valtteri Bottas had er een aantal keer last van. Eerst kwam de Finse coureur bijna in botsing met Carlos Sainz. 'Ik weet niet of je dat zag, maar... vrij dichtbij', zei Bottas over de boordradio. Dat was ook duidelijk bij zijn team, zo liet zijn engineer weten. Ook later in de sessie zag Bottas veel auto's voor zich. Hij noemde het dan ook een 'verkeersparadijs.'

Tekst gaat verder onder de Tweet.

Ferrari meldt brandstofprobleem aan Sainz

Deze derde vrije training kende Ferrari opnieuw problemen. 'Box, Carlos, box. We moeten naar binnen', zegt de engineer van Sainz over de boordradio. 'Ik snap niet waarom. Ik ken de kilometerstand... Op deze manier leer ik niks met één goede ronde', zucht de Spanjaard. 'We moeten naar binnen, vanwege een brandstofprobleem', legt zijn engineer uit, en dus dook Sainz naar binnen.

Dat het nog niet helemaal lekker liep bij Ferrari, bevestigde Charles Leclerc ook over de boordradio. 'We moeten vooral werken aan bocht 6', begint de Monegask tegen het einde van de sessie. 'Alle andere bochten gaat het goed. Ik weet waar ik de rondetijd kan vinden, maar in bocht 6 draait de auto helemaal niet.' Zijn team geeft aan dat ze het begrijpen, en dus is er werk aan de winkel voor de Scuderia.

De Vries voor het eerst de baan op: 'Veel succes'

Veel ogen waren in deze derde vrije training vooral gericht op Nyck de Vries, die dit weekend onverwachts zal invallen voor Alexander Albon. Daarmee zal het ook de eerste Formule 1-race ooit worden voor hem. Tijdens deze training nam Jost Capito, teambaas van Williams, de tijd om De Vries kort toe te spreken. 'Veel succes Nyck', zo klonk het over de boordradio, toen De Vries dit weekend voor het eerst naar buiten reed in de Williams.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws