Bottas bewierookt Verstappen: 'Rauw talent wordt gecombineerd met ervaring en consistentie' Formule 1
Formule 1

Bottas bewierookt Verstappen: 'Rauw talent wordt gecombineerd met ervaring en consistentie'

Bottas bewierookt Verstappen: 'Rauw talent wordt gecombineerd met ervaring en consistentie'

Valtteri Bottas kan bij het team van Alfa Romeo genieten van de dingen die Max Verstappen momenteel laat zien. De coureur van de Zwitserse renstal zou natuurlijk liever weer strijden met de drievoudig wereldkampioen, maar Bottas begrijpt dat het lastig zou zijn om de coureur van Red Bull Racing te verslaan. De Fin denkt dat Verstappen momenteel zijn combinatie van rauwe snelheid en ervaring optimaal weet te benutten.

Bottas heeft vijf jaar lang mogen rijden voor het team van Mercedes, maar wist in die tijd nooit echt een uitdager te zijn van Lewis Hamilton. De Fin moest in 2021 de wingman zijn van de zevenvoudig wereldkampioen in de strijd tegen Verstappen, maar de Nederlander ging er in de allerlaatste race van het seizoen vandoor met de titel. Dat jaar werd het voor Bottas duidelijk dat hij moest vertrekken bij Mercedes. De coureur kreeg geen meerjarig contract aangeboden en besloot te verkassen naar Alfa Romeo.

Bij de Zwitserse renstal heeft Bottas gedurende een raceweekend nauwelijks te maken met Verstappen. De Red Bull-coureur is constant vooraan te vinden, terwijl Bottas vaak achter in het middenveld rijdt. Van een afstandje bewondert de Alfa Romeo-coureur de prestaties van Verstappen. 'Het is duidelijk dat zijn rauwe talent enorm is', zegt Bottas tegenover internationale media. 'Dat wordt nu gecombineerd met ervaring en consistentie. Het is gewoon heel erg lastig om iemand die op zijn niveau zit en met zijn enorme zelfvertrouwen te verslaan.'

'Hij maakt bijna geen fouten, in tegenstelling tot het begin van zijn carrière', vervolgt de meervoudig racewinnaar. Door de snelheid van de Mercedes-bolide in de dominante jaren van de Duitse renstal kwamen beide rijders elkaar niet vaak tegen. In het begin van zijn Red Bull-carrière streed Verstappen vooral met de Ferrari-rijders en toenmalig teamgenoot Daniel Ricciardo. Nu hoeft Verstappen niet echt meer in zijn spiegels te kijken. 'Hij is op dit moment gewoon de snelste. Die combinatie van talent en ervaring, dat voedt zichzelf. Hij zit nu op een goede plek, want hij domineert de sport.'

Bottas: 'Zo gaat het soms in F1'

De dominantie van Verstappen zorgt er tegelijkertijd voor dat er geen echte titelstrijd is zoals in 2021. Ondanks dat Bottas de situatie niet ideaal vindt, denkt de coureur dat de Formule 1 nog altijd spannende gevechten heeft. 'Iedereen ziet natuurlijk liever dat het kampioenschap in de laatste race beslist wordt, maar dit is hoe het soms gaat in de Formule 1. Ik heb tenminste nog wel het gevoel dat het racen over het algemeen nog wel heel goed is. Misschien niet per se in de strijd om de eerste plaats, maar daarachter zie ik best wat mooie dingen', besluit Bottas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws