Zhou gelooft in eigen prestaties: 'Iedereen is tevreden met wat ik neerzet' Formule 1
Formule 1

Zhou gelooft in eigen prestaties: 'Iedereen is tevreden met wat ik neerzet'

Zhou gelooft in eigen prestaties: 'Iedereen is tevreden met wat ik neerzet'

Alfa Romeo-rijder Gaungyu Zhou hoopt dat de Italiaanse renstal hem bij laat tekenen. De Chinese coureur wil graag zijn weg met Alfa Romeo vervolgen. Oorspronkelijk was ook Formule 2-coureur Theo Pourchaire in beeld voor een zitje bij Alfa Romeo, maar die kansen lijken te zijn verminderd. Naar eigen zeggen denkt Zhou zich te hebben bewezen tegenover het team.

Pourchaire moet nog steeds een vrije training rijden voor Alfa Romeo, maar met de drukte van de kalender, nieuwe circuits en de sprintrace, is het lastig voor het team om een geschikt moment te vinden voor de rookietests. Ondertussen laat Zhou goede dingen zien aan Alfa Romeo. Teambaas Frederic Vasseur gaf eerder al aan dat hij erg tevreden is met de prestaties van de Chinese rijder. Zhou gelooft dat hij genoeg heeft gedaan om zich van zijn beste kant te laten zien.

'Fred en iedereen in de fabriek zijn tevreden met mijn prestaties', begint Zhou bij motorsport-total.com. Zonder zijn uitvalbeurten vanwege betrouwbaarheidsproblemen en zijn crash op Silverstone had hij waarschijnlijk wel meer dan vijf punten behaald. 'Maar zulke dingen gebeuren, dus het is goed dat de mensen in de paddock mijn ware potentie zien,' vertelt de Alfa Romeo-rijder. Zhou maakte direct indruk toen hij bij de openingsrace al een punt scoorde.

'Ik had het lastig in het begin, maar ben blij dat ik sneller ben elke keer als ik weer in de auto stap. Als ik nu vier tienden erachter zit, dan ben ik niet tevreden, terwijl dat in het begin acht tienden waren.' Tot nu toe heeft Zhou geen grote fouten gemaakt, volgens hem. 'Het team is blij met mijn consistentie en hoe ik ben gegroeid vanaf het begin. Fred is erg blij en ik kijk ernaar uit om met hen verder te gaan.'

Alfa Romeo denkt niet aan Piastri-fiasco: 'We hebben onze eigen plannen'

De afgelopen paar weken was de Formule 1 in de ban van het dilemma waarin Formule 2-coureur Oscar Piastri zich bevond. Gisteren is officiël bevestigd dat de Australiër zich aansluit bij McLaren vanaf 2023, en niet bij Alpine. In een situatie als deze met Zhou en Pourchaire is Alfa Romeo niet geïnteresseerd. 'We hebben onze eigen plannen en die hebben niks te maken met Piastri', antwoordt Zhou. Pourchaire staat op dit moment 45 punten achter de leider in het Formule 2-kampioenschap en de dreiging dat hij Zhou zijn zitje zou opvullen zakt af.

De Chinese coureur heeft nog acht races om zichzelf van zijn beste kant te laten zien. Zhou heeft als doel om alleen maar te verbeteren. 'Natuurlijk komen er circuits aan als Singapore, Suzuka, Austin, Mexico, die zijn nieuw terrein voor mij. Maar het gaat om beter en beter worden. Ik ga zo door als ik nu bezig ben.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws