Brawn kan niks met kritiek Russell: 'We luisteren naar coureurs die vooraan rijden' Formule 1
Formule 1

Brawn kan niks met kritiek Russell: 'We luisteren naar coureurs die vooraan rijden'

Brawn kan niks met kritiek Russell: 'We luisteren naar coureurs die vooraan rijden'

George Russell heeft afgelopen weekend kritiek gegeven op de sprintraces, maar Ross Brawn luistert daar niet naar. De technisch directeur van de Formula One Group heeft zelf laten weten dat hij een fan is van het format en dat het aantal sprintraces zal worden uitgebreid naar zes. Brawn heeft aangegeven dat hij liever luistert naar de feedback van mensen die vooraan in het veld rijden.

Brawn en Russell staan dus lijnrecht tegenover elkaar als het aankomt op de sprintraces in de Formule 1. De Mercedes-coureur vindt de sprintraces te kort om die verschillen in de auto te laten zien. Brawn wordt geconfronteerd met de woorden van Russell en kan niets anders dan glimlachen. De voormalig teambaas van Mercedes luistert liever naar coureurs die wel in een competitieve auto rijden.

'Toen mijn coureurs vroeger een slechte auto hadden, klaagden ze ook altijd over de race', wordt Brawn geciteerd door RacingNews365. Het is dan ook niet de feedback waar Brawn naar luistert. 'We luisteren naar de coureurs die competitief zijn en vooraan het veld racen. Je moet alles in perspectief zien. Vooraan werden er namelijk wel inhaalacties gemaakt', doelt Brawn op de sprintrace van afgelopen zaterdag.

Brawn ziet niet-competitieve Mercedes

Mercedes heeft het op dit moment zwaar, waardoor de Duitse renstal niet echt mee kan strijden met Ferrari en Red Bull Racing. Brawn wijst dan ook naar de auto van Mercedes als verklaring voor de mindere prestatie in de sprintrace. 'Psychologisch gezien spelen er allerlei dingen bij een coureur die achteraan rijdt. Het was nu gewoon een Mercedes die niet in staat was de auto's voor hem in te halen', luidt het oordeel van de Brit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws