Brown heeft vertrouwen in de nieuwe teambaas: 'Stella heeft duidelijk een bak ervaring' Formule 1
Formule 1

Brown heeft vertrouwen in de nieuwe teambaas: 'Stella heeft duidelijk een bak ervaring'

Brown heeft vertrouwen in de nieuwe teambaas: 'Stella heeft duidelijk een bak ervaring'

Zak Brown heeft er alle vertrouwen in dat de nieuwe teambaas van McLaren, Andrea Stella, goed werk zal neerzetten dankzij zijn vele ervaring. Dinsdag werd bekend gemaakt dat Andreas Seidl, de huidige teambaas van het Britse team, richting Sauber vertrekt. Daardoor moest de renstal een nieuwe teambaas aanwijzen, waarbij Brown al snel bij Stella uitkwam.

Stella begon zijn Formule 1-carrière bij Ferrari rond het jaar 2000 en heeft samengewerkt met onder andere Michael Schumacher, Kimi Räikkönen en Fernando Alonso. Vervolgens ging de ingenieur zo'n vijftien jaar later naar het team van McLaren, waar hij uiteindelijk directeur werd van de raceafdeling. Dankzij de vele ervaring van de Italiaan was hij volgens Brown de logische vervanger van Seidl.

'Andrea heeft duidelijk een bak ervaring, niet alleen met McLaren, maar hij heeft ook een rijke geschiedenis met Ferrari', begint de CEO van McLaren, geciteerd door RaceFans. Ook is Stella iemand die goed de leiding kan nemen. 'Dus hij is iemand waarvan we wisten dat hij het team door en door kende en zijn handen uit de mouwen steekt. Het was van groot belang voor mij en de aandeelhouders om iemand aan het hoofd van het team te hebben die zijn handen vuil maakt, bij wijze van spreken.'

Stella: 'Brown en ik zullen een sterke combinatie opleveren'

Eigenlijk was het de bedoeling dat Seidl na 2025 vervangen zou worden, maar door het vertrek van Frédéric Vasseur naar Ferrari kwam dat traject in een stroomversnelling. Stella was vanaf dat moment de beste optie volgens Brown en ook de ingenieur zelf heeft goede verwachtingen. 'Ik heb mijn hele carrière te maken gehad met de technische elementen van de Formule 1', verklaart de nieuwe teambaas.

De 51-jarige heeft ook al voor ogen hoe hij zijn rol als teambaas zal aanpakken. 'Ik zal dicht bij de kerndoelstellingen van het team blijven, namelijk het bouwen van een snelle auto en effectief racen met deze auto op het circuit', vervolgt Stella. Ook gaat hij uit van een goede samenwerking met de CEO. 'Ik denk dat de eigenschappen van Zak en mij goed op elkaar aansluiten. Dus ik denk dat dit een hele goede samenwerking zal opleveren', eindigt de Italiaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws