Ferrari ziet zeer positieve ontwikkeling omtrent krachtbron van 2022 Geruchtencircuit
Geruchtencircuit

Ferrari ziet zeer positieve ontwikkeling omtrent krachtbron van 2022

Ferrari ziet zeer positieve ontwikkeling omtrent krachtbron van 2022

Het team van Ferrari is positief over de nieuwe krachtbron van 2022, meldt Motorsport.com. De Formule 1 gaat richting een klimaatneutraal beleid en de teams binnen de sport moeten met duurzamere brandstof gaan rijden die voor een deel zal bestaan uit ethanol. Hierdoor wordt een deel van de paardenkracht verloren, maar Ferrari meldt positieve geluiden. Het team lijkt de verloren kracht terug te hebben gevonden.

Al een geruime tijd zijn het team van Ferrari en Shell partners. De samenwerking was in eerste instantie puur op het gebied van sponsoring en het leveren van brandstof. Dit jaar heeft Shell de taak op zich genomen om onderzoek te doen naar de nieuwe E10 brandstof die vanaf volgend seizoen gebruikt zal worden in de Formule 1. Hiermee moet de sport een verdere stap zetten richting een meer klimaatneutraal beleid. De eerste testen zijn positief.

Ferrari-teambaas Mattia Binotto zei dat de nieuwe brandstof ervoor zou zorgen dat de krachtbron ongeveer twintig pk zou verliezen. Het lijkt erop dat de samenwerking tussen Ferrari en Shell nu al zijn vruchten aan het afwerpen is, aangezien dit probleem al lijkt te zijn verholpen. Daarnaast probeert het team uit Maranello het gat met Mercedes en Red Bull Racing te dichten. Het team komt pas in maart te weten of het werk aan de nieuwe motor daadwerkelijk voldoende is geweest.

Gebruik van ethanol onderdeel van reglementen 2022

De Formule 1-teams zullen onderworpen worden aan allerlei verschillende veranderingen aan de reglementen van de sport. Zo wordt de gehele aerodynamische structuur van de bolides veranderd. Daarnaast wordt er dus een verandering in de brandstofmix geïntroduceerd. Tien procent moet nu bestaan uit biobrandstoffen en ethanol. Hierdoor moeten alle fabrikanten de opmaak van hun krachtbron aanpassen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws