Button kritisch op coureurs die vroegen om van positie te wisselen: 'Het is gewoon raar' Formule 1
Formule 1

Button kritisch op coureurs die vroegen om van positie te wisselen: 'Het is gewoon raar'

Button kritisch op coureurs die vroegen om van positie te wisselen: 'Het is gewoon raar'

Jenson Button vond de boordradio's van coureurs die vroegen om van positie te wisselen tijdens de Grand Prix van Brazilië vreemd. George Russell vroeg bijvoorbeeld of hij zijn positie mocht houden, zodat Lewis Hamilton hem niet zou passeren. Charles Leclerc wilde voor Carlos Sainz rijden, want dat zou beter zijn voor het kampioenschap. En Max Verstappen negeerde de teamorders en liet zijn teamgenoot Sergio Pérez niet passeren.

De oud-Formule 1-coureur benoemt als eerste de boordradio's van Mercedes. 'George wilde duidelijk één-twee blijven, want het was een gemakkelijke overwinning voor hem, het leek erop dat Hamilton niet met hem zou vechten voor de overwinning', begint Button bij Sky Sports F1. 'Maar het is gewoon raar om deze gesprekken op de radio te horen', verklaart de Brit.

Ook bij Ferrari waren er opmerkelijke boordradio's te horen. 'Charles zei hetzelfde: gaan we de posities omdraaien met Carlos? Hetzelfde met Red Bull. Het is gewoon een beetje raar', vervolgt de 42-jarige. Button legt uit dat waarom hij dat vindt. 'Ze horen naar buiten te gaan om te kunnen racen. Ze zijn er voor het team, maar ze zijn er ook voor zichzelf en je wilt een overwinning niet weggeven, maar je moet je teamgenoot de kans geven om met je te vechten voor die overwinning', vertelt de wereldkampioen van 2009.

Button: 'Het is niet iets dat ik heb meegemaakt in mijn carrière'

'Ze vechten nu niet voor een wereldkampioenschap', gaat Button verder. Hij benoemt wel het feit dat alle boordradio's nu hoorbaar zijn voor de wereld. 'Je hoort nu zeker alles, en in het verleden misschien niet zo veel als nu. Maar ik denk dat ik een keer werd gevraagd, omdat we verschillende strategieën hadden, om een teamgenoot te laten passeren, dat was het.'

Button vertelt dat hij graag precies dezelfde kansen wilde als zijn teamgenoten. 'En het is vreemd nu we een teamradio hebben waar coureurs zeggen: ik denk dat hij me moet laten passeren omdat het beter is voor mijn kampioenschap. Het is gewoon heel verrassend om te horen', is de Brit kritisch. 'Maar ik denk dat de fans van de sport het misschien leuk vinden omdat het de individuen laat zien, of ze een sterke persoonlijkheid hebben of niet, dus misschien is het positief, maar het is gewoon iets dat ik niet heb meegemaakt in mijn carrière', eindigt Button.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws