Albon verloor autosleutels tijdens eerste dag bij Williams Formule 1
Formule 1

Albon verloor autosleutels tijdens eerste dag bij Williams

Albon verloor autosleutels tijdens eerste dag bij Williams

Alexander Albon kijkt terug op een memorabele eerste dag bij Williams. Afgelopen seizoen tekende hij een contract bij de Britse renstal, en inmiddels heeft hij al kennis mogen maken met het personeel. Zijn eerste dag verliep niet vlekkeloos, moet hij zelf toegeven. Hij verloor namelijk zijn autosleutels in het pand in Grove.

Deze anekdote geeft hij vermaakt vrij in gesprek met Motorsport.com: 'Ik ben mijn autosleutels op de eerste dag al verloren, maar we hebben ze ook weer teruggevonden. Dat is fijn.' Zo verliep de eerste dag van Albon dus niet helemaal zoals gewenst, maar zoals we van de Thai gewend zijn, kan hij er wel om lachen.

'Ik dacht dat ik ze op mijn dienblad had laten liggen. Ik zocht daarom in de vuilnisbak, maar gelukkig zat hij in de bank in de simulatorkamer', vervolgt hij. In die eerste dag bij Williams heeft hij kennis gemaakt met zijn ingenieurs en al het een en ander aan simulatorwerk verricht - een activiteit die hij veelvuldig uitvoerde voor Red Bull Racing in 2021 als testcoureur.

Albon verrast door grootschalig Williams

Williams staat niet bekend als een van de grootste Formule 1-teams. Toen Albon op de fabriek aankwam, bleek echter dat hij zich op de schaal van de operatie flink had verkeken voordat hij zich bij het team voegde: 'Sommigen denken dat Williams een heel intiem team is, maar het is nog steeds een gigantische operatie. Er werken veel teamleden, van marketing tot aan de aerodynamische afdeling. Het is een groot team.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws