Coronel kijkt met bewondering naar Red Bull: 'Mega, mega wat ze daar gedaan hebben' Formule 1
Formule 1

Coronel kijkt met bewondering naar Red Bull: 'Mega, mega wat ze daar gedaan hebben'

Coronel kijkt met bewondering naar Red Bull: 'Mega, mega wat ze daar gedaan hebben'

Tom Coronel is diep onder de indruk van Red Bull Racing na de Grand Prix van Monaco. De Oostenrijkse renstal wist met een uitstekende tactische zet Sergio Perez enkele plaatsen hoger te laten eindigen in de rangorde dan de Mexicaan begon. Coronel vond het een uitstekend staaltje werk van Red Bull, terwijl Jeroen Bleekemolen wel benadrukt dat in een ideaal scenario dit natuurlijk sowieso al niet had gehoeven.

Perez begon de Grand Prix op de negende plaats na een toch enigszins teleurstellende kwalificatie op zaterdag. Na het uitvallen van Charles Leclerc werd dat een achtste plek na ronde één. Red Bull wist met een oppermachtige strategie de teamgenoot van Max Verstappen op de vijfde plek te krijgen, wat met het wegvallen van Valtteri Bottas dus een vierde plek betekende. In het proces wist het team uit Milton Keynes Sebastian Vettel, Pierre Gasly en Lewis Hamilton te verschalken.

'Mega, mega wat ze daar gedaan hebben', stelt Coronel wanneer in de F1 aan tafel-podcast de strategie van Red Bull aangekaart wordt. 'Hij moest gewoon op zijn oude sloffen op dat moment knallen. Hij zet, ik zeg het even uit mijn hoofd, een 1:14.500 neer en wij hadden zoiets van: huh?! Op oude banden? Terwijl de rest naar binnen gaat om nieuwe te halen?' Niet alleen op strategisch gebied was het uitgekiemd, de goede rondetijden van Perez hebben een verschil gemaakt toen het ertoe deed.

Red Bull voert succesvolle overcut uit

In tegenstelling tot bijvoorbeeld Mercedes, dat met Hamilton voor de undercut ging, poogde Red Bull een overcut, en met succes. Dat deze overcut zou werken, was niet gedurende de hele race vanzelfsprekend, benadrukt Coronel: 'In het begin zat Perez te ver achter Hamilton, en toen had ik zoiets van: kom op, kom op, jij moet nu Hamilton in de weg rijden. Dat is waarvoor je de tweede man bent.' Door een sterke fase van Perez voorafgaand aan de pitstop wist hij dus tóch voor de Brit terecht te komen.

'Ze hebben het op deze manier geflikt, en dit is precies wat ze nodig hebben, een goede gozer die dit soort trucjes toepast', concludeert Coronel met grote tevredenheid. Door de sterke pace van de teamgenoot van Verstappen met een leeg veld voor zich, en een perfect call van het team, heeft Red Bull de leiding weten te nemen in het wereldkampioenschap van 2021. In Baku moeten ze deze zien te verdedigen.

Bleekemolen minder enthousiast over Perez

Dat Red Bull uiteindelijk een eerste en vierde plek heeft weten te behalen, kan gezien worden als goed resultaat. Die vierde plaats had echter ook een podiumplek kunnen zijn, ware het niet dat Perez niet goed voor de dag kwam in de kwalificatie. Bleekemolen laat zich derhalve wat kritischer uit over de Red Bull-coureur: 'Hij stond er ook weer niet in de kwalificatie. Hij komt echt nog wel wat tekort. Je kan altijd zeggen dat hij moet wennen, maar Max Verstappen hoefde ook niet te wennen toen hij voor het eerst bij Red Bull reed.'

'Dat wennen vind ik voor de hele goede coureurs dus wel een beetje overdreven, maar hij wordt steeds beter. Laten we hopen dat hij genoeg kan verstoren en kan helpen', voegt de voormalig DTM-coureur daaraan toe. Dat het hem zoveel moeite kost om het nieuwe materiaal onder de knie te krijgen, vindt Bleekemolen niet makkelijk te begrijpen. Desalniettemin kan Perez met een beetje groei in zijn vorm het de Mercedes-coureurs in de toekomst lastiger maken. Dan zou Red Bull de titelstrijd pas echt aankunnen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws