Coulthard deelt DTS-kritiek Verstappen niet: 'De meeste coureurs zijn verdomd saai' Formule 1
Formule 1

Coulthard deelt DTS-kritiek Verstappen niet: 'De meeste coureurs zijn verdomd saai'

Coulthard deelt DTS-kritiek Verstappen niet: 'De meeste coureurs zijn verdomd saai'

David Coulthard kan zich niet terugvinden in de kritiek op de Netflix-serie Drive to Survive, wat coureurs als Max Verstappen en Lando Norris wel hadden. Met name Verstappen was van mening dat de populaire documentaire over de Formule 1 een bewerkt en daarmee verkeerd beeld van zaken geeft.

Coulthard vindt dat dat bewerkte het juist zo goed maakt en daardoor verantwoordelijk is voor het succes van de serie. 'Er zal altijd een nieuwe golf fans komen', vertelt de Schot aan Balls.ie. 'Er zijn zeker veel meer jongere mannen en vrouwen die nu geïnteresseerd zijn in de F1. Het is niet zoals The Crown waar je in seizoen één moet beginnen om het verhaal echt te begrijpen. De aard van de sport is dat je op elk moment kunt instappen.'

Drive to Survive 'niet gescript, maar bewerkt'

De voormalig F1-coureur van onder meer McLaren en Red Bull Racing merkt een enorme interesse in het format. 'Niet in een gescript format, maar een bewerkte versie van de realiteit. Sommige coureurs spraken daarover, sommige gesprekken werden op een manier ingedeeld waar ze niet helemaal blij mee waren. De realiteit is dat als het niet zo was gedaan, het lang niet zo interessant of leuk zou zijn', vindt Coulthard.

Die bewerkte versie van de realiteit maakt de serie en daarmee de sport leuker, stelt Coulthard. 'Het maakt deel uit van de show en het maakt deel uit van het entertainment. Het maakt ze (de coureurs, red.) allemaal interessanter dan ze zijn. De meeste coureurs zijn verdomd saai, om eerlijk te zijn. Netflix laat ze best interessant lijken', grapt de oud-F1-coureur.

Poll

Drive to Survive mag een bewerkte versie van de realiteit tonen:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws