Coulthard over tegenvallende resultaten Hamilton: 'Hij staat op achterstand' Formule 1
Formule 1

Coulthard over tegenvallende resultaten Hamilton: 'Hij staat op achterstand'

Coulthard over tegenvallende resultaten Hamilton: 'Hij staat op achterstand'

De start van het 2024-seizoen is voor Lewis Hamilton tot zover een moeilijke geweest. Tijdens de eerste race van het seizoen in Bahrein kwam de Brit als zevende over de finishlijn. Bij de Grand Prix van Saoedi-Arabië haalde Hamilton nog net wat punten door als negende te finishen. Voormalig Formule-1-coureur David Coulthard denkt te weten waar de tegenvallende resultaten van Hamilton aan liggen.

In februari maakte Hamilton bekend vanaf 2025 Mercedes te verlaten voor Scuderia Ferrari. Daarmee komt er voor de Brit een einde aan een carrière van twaalf jaar bij de Duitse renstal. Eerder liet Hamilton weten zich nog volledig te storten op zijn laatste seizoen bij Mercedes, maar Coulthard heeft daarover zo zijn twijfels.

Hamilton zit met Ferrari in zijn hoofd

In een interview met het Britse Channel 4 probeert Coulthard een verklaring te vinden voor de tegenvallende resultaten van Hamilton. Het verschil met teamgenoot George Russell is vooral opvallend. Tijdens de kwalificatie en race in Bahrein lag Russell constant voor op Hamilton. Ook in Jeddah wist Hamilton zijn teamgenoot niet de baas te zijn.

Volgens Coulthard zou Hamilton, ondanks dat het 2024-seizoen nog maar net is begonnen, al met zijn hoofd bij Ferrari zitten. 'Hij is nog niet gewend aan deze auto. Inmiddels is George al bezig de rondetijden te verbeteren en kan je zien dat Hamilton op achterstand staat.' Toch zal Hamilton het hier niet bij laten, denkt Coulthard. 'Als hij toch de kans ziet te presteren, weet je dat hij dat zal doen. Maar momenteel lijkt het erop dat hij mentaal al bij Ferrari is.'

Moeilijke start voor Mercedes

Ondanks dat beide Mercedes-coureurs in Jeddah in de punten eindigden, weet de Duitse renstal niet serieus mee te doen met topteams Red Bull Racing en Ferrari. Aan Motorsport.com vertelde Hamilton na de race in Jeddah dat de auto vooral moeite heeft op gang te komen in de bochten. 'We zijn goed op lage snelheden en in sommige middelsnelle (bochten, red.) zijn we ook niet zo slecht. Het gaat gewoon echt om de hogesnelheidsbochten, we moeten dus gewoon wat performance toevoegen', aldus Hamilton.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws