Danner blij met punten voor Schumacher: 'Het is eindelijk zover!' Formule 1
Formule 1

Danner blij met punten voor Schumacher: 'Het is eindelijk zover!'

Danner blij met punten voor Schumacher: 'Het is eindelijk zover!'

Voormalig Formule 1-coureur Christian Danner is blij met de eerste WK-punten van Mick Schumacher. Volgens Danner was het duidelijk dat Schumacher uiteindelijk ooit punten zou gaan scoren, maar had de Duitser dit keer wel het nodige geluk aan zijn zijde. Ook prijst hij Haas voor de strategie.

In Silverstone scoorde Schumacher eindelijk zijn eerste WK-punten. Na een foutloze race eindigde de 23-jarige jonge Haas-coureur als achtste. Zijn landgenoot Danner, die de gebeurtenissen op Silverstone analyseerde in het AvD Motor & Sport-magazine van Sport1, is daar ook blij mee.

De 64-jarige zegt: 'Halleluja, het is eindelijk zover! Het was duidelijk dat Schumacher uiteindelijk punten zou scoren. Hij is nu een van de 349 coureurs in de geschiedenis van de Formule 1 die dit hebben gedaan. Schumacher en ik zijn nu bij wijze van spreken clubleden!'

'Schumacher had nodige geluk aan zijn zijde'

De Formule 3000-kampioen van 1985 denkt dat de Duitser het nodige geluk had tijdens de race: 'Deze keer had Schumacher het nodige geluk aan zijn zijde door natuurlijk te profiteren van het feit dat enkele snelle auto's die normaal voor hem zouden zijn geëindigd, werden uitgeschakeld.'

'Bovendien nam Haas in de laatste fase van de pitstop de juiste beslissing voor de Duitser door hem verse banden te geven, in tegenstelling tot Kevin Magnussen. Op het einde had Schumacher nog de kans om aan te vallen. Zijn gevecht met Verstappen was absoluut de moeite waard, ook al kon hij het niet winnen. Punten zijn punten, nu is het zover. Deze race helpt het team en hem persoonlijk natuurlijk', sluit Danner af.

Altijd al willen schrijven over Formule 1? Solliciteer dan nu bij F1Maximaal!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws