De la Rosa: 'Met zo'n kort voorseizoen heeft verstoppertje spelen totaal geen zin' Formule 1
Formule 1

De la Rosa: 'Met zo'n kort voorseizoen heeft verstoppertje spelen totaal geen zin'

De la Rosa: 'Met zo'n kort voorseizoen heeft verstoppertje spelen totaal geen zin'

Volgens Pedro de la Rosa is de matige seizoenstart van Mercedes realiteit. Hoewel er over het algemeen verwacht wordt dat de Duitse renstal veel snelheid achtergehouden heeft gedurende het testweekend in Bahrein, is de Spaanse oud Formule 1-coureur van mening dat men in Brackley de boel gewoon niet op een rijtje heeft. Dit hoeft overigens niet per definitie te betekenen dat Red Bull Racing gaat domineren dit jaar, ook een verzwakt Mercedes blijft gevaarlijk.

'Ik denk niet dat ze doen alsof. Met zo'n kort voorseizoen, twee weken voordat je op datzelfde circuit gaat racen, heeft het geen zin om verstoppertje te spelen', laat De la Rosa weten tegenover El Confidential. 'Wat we gezien hebben, is redelijk realistisch voor de vorm van Mercedes. Ze hebben gewoon een ontzettend nerveuze auto ontwikkeld', voegt hij daaraan toe. Valtteri Bottas en Lewis Hamilton gleden geregeld over het circuit gedurende de testdagen.

Bij laatstgenoemde ging het er zelfs zo slecht aan toe dat hij de bolide niet altijd op het circuit wist te houden. De la Rosa: 'Het is zeldzaam om Hamilton twee keer te zien spinnen in anderhalve dag testen. Met de betrouwbaarheid van de bolide zat het daarnaast ook niet helemaal snor. In de voorgaande testweken maakte Mercedes doorgaans de meeste meters, dit jaar de minste.' Dat de renstal met veel brandstof reed, neemt niet weg dat de W12 nerveus oogde.

Toch houdt de Spanjaard een slag om de arm wanneer hij een voorspelling moet doen voor 2021: 'We hebben het wel over Mercedes. Al komen ze slechter voor de dag dan afgelopen jaren, dan zouden ze nog steeds kunnen blijven domineren. Ik zou niet durven zeggen dat ze aankomend Grand Prix-weekend de race niet winnen. De titel zit er voor het team nog steeds in, hoewel het er nu op lijkt dat ze niet zo sterk zijn als voorheen.'

Red Bull RB16B 'snel en vloeiend'

Ook kijkt de Formule 1-kenner kort naar Red Bull. Max Verstappen en Sergio Perez kenden een relatief zorgeloze testperiode. De la Rosa: 'Die Red Bull was prachtig om te zien. Die auto gedraagt zich totaal anders dan de auto van vorig jaar. De RB16B is snel en vloeiend door de bochten en lijkt dus veel makkelijker te besturen dan de 2020-editie van de Oostenrijkse renstal.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws