De Vries vindt niet dat 'zijn' Wolff te ver gaat: 'Dat zou ook niet bij Mercedes passen' Formule 1
Formule 1

De Vries vindt niet dat 'zijn' Wolff te ver gaat: 'Dat zou ook niet bij Mercedes passen'

De Vries vindt niet dat 'zijn' Wolff te ver gaat: 'Dat zou ook niet bij Mercedes passen'

Als reservecoureur van Mercedes maakt Nyck de Vries van dichtbij mee hoe Lewis Hamilton er alles aan doet om Max Verstappen dit seizoen te verschalken in een hete titelstrijd. Bij het gevecht tussen de twee titanen hoort dit seizoen ook veel gehannes tussen de teambazen, iets wat De Vries stiekem wel mooi vindt.

Vanuit de garage van Mercedes maakt De Vries de titelstrijd van heel dichtbij mee, al staat hij als Nederlander 'aan de andere kant' van het verhaal. 'De strijd is echt enorm indrukwekkend. Het is een combinatie van de twee beste Formule 1-auto's en hun talent plus vaardigheid. Ik geloof dat er wel meer rijders zijn die ook heel goed zijn, maar die hebben nu niet het topmateriaal en het momentum aan hun zijde. Max en Lewis rijden allebei een supersterk seizoen', zegt de Formule 2-kampioen in gesprek met de NOS.

Het lijkt nu vooral Hamiltons kant op te vallen, maar ook De Vries denkt dat het alle kanten op kan gaan in de ontknoping van het seizoen. 'Links en rechts laten Mercedes en Red Bull Racing weleens wat punten liggen. Max heeft natuurlijk een paar keer pech gehad dit seizoen. Hier in Qatar was Valtteri Bottas de klos. Zoiets hangt altijd in de lucht. Het is een vreselijk spannende strijd. Het doet me een beetje denken aan 2008, toen Lewis Hamilton (McLaren) en Felipe Massa (Ferrari) aan elkaar gewaagd waren. De titelstrijd werd toen in de laatste seconden beslist.'

De Vries vindt dat Wolff binnen de perken blijft

Net als bijna alle andere historische titelgevechten gaat ook deze gepaard met politieke spelletjes en moddergegooi. Vooral tussen de teambazen is het vaak onrustig, maar de Friese autocoureur zit daar niet zo mee. 'Ik vind niet dat het duel tussen Max en Lewis wordt overvleugeld door al die discussies. Het hoort bij het gevecht. Ik vind het normaal. Trouwens, als je uitsluitend de Nederlandse media volgt, is de berichtgeving behoorlijk gekleurd. Maar als je ook goed naar de internationale pers kijkt, is het beeld heel anders. Ik denk dat niemand grenzen overschrijdt. Ik weet het wel zeker. Dat zou geen enkel team riskeren en het past ook helemaal niet bij een concern als Daimler. Los daarvan vind ik het alleen maar mooi. Ik kan ervan genieten dat het gevecht zo intens is dat op alle fronten wordt gestreden.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws