Directeur Paul Ricard: 'Kunnen op dit moment nog geen beslissing nemen over Franse GP' Formule 1
Formule 1

Directeur Paul Ricard: 'Kunnen op dit moment nog geen beslissing nemen over Franse GP'

Directeur Paul Ricard: 'Kunnen op dit moment nog geen beslissing nemen over Franse GP'

Ook achter het doorgaan van de Grand Prix van Frankrijk staat momenteel een levensgroot vraagteken. De directie van het Circuit Paul Ricard voorziet sowieso een probleem op het moment dat er weer geracet mag worden na het Coronavirus.

Op dit moment wordt vrijwel ieder motorsport evenement uitgesteld en niet afgelast. Dat betekent dat deze wedstrijden later in het jaar in principe ingehaald gaan worden. Maar daar hebben circuits dan weer geen ruimte voor, zegt circuitdirecteur Stéphane Clare tegen Autohebdo.

'Onze medewerkers reageren op vragen van onze klanten en we proberen die kalender voor de tweede helft van het jaar zo efficiënt mogelijk in te plannen, maar we komen simpelweg weekenden tekort om elk evenement een plekje te kunnen bieden. Daarom zijn we druk in gesprek met partijen om hun evenement een jaar uit te stellen. Sommigen willen hun evenementen zelfs samenvoegen zodat iedereen kan racen.'

De Formule 1-race in juli is het eerstvolgende evenement op Paul Ricard waar nog geen rood kruisje achter staat. Of de race echter daadwerkelijk doorgaat durft Clare niet te voorspellen. 'We gaan er op dit moment vanuit dat de race doorgaat, maar we zijn wel voorzichtig met uitgaven. We willen geen onkosten maken waar we later spijt van krijgen. We hebben een duidelijk beeld nodig, maar dat is helaas onmogelijk. We kunnen nog geen beslissingen nemen over de Franse Grand Prix.' (Fotocredit: Getty Images/Red Bull Content Pool)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws