Domenicali gelooft niet dat controversieel einde GP Abu Dhabi reputatie F1 heeft geschaad Formule 1
Formule 1

Domenicali gelooft niet dat controversieel einde GP Abu Dhabi reputatie F1 heeft geschaad

Domenicali gelooft niet dat controversieel einde GP Abu Dhabi reputatie F1 heeft geschaad

Stefano Domenicali denkt niet dat de volgens velen controversiële gebeurtenissen tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi vorig jaar schade hebben opgeleverd aan de reputatie of populariteit van de Formule 1. Dat vertelt de CEO van de koningsklasse in gesprek met RaceFans.

Ruim honderd miljoen mensen zagen hoe Lewis Hamilton een vrij zekere achtste wereldtitel misliep in de laatste ronde. Max Verstappen haalde de Mercedes-coureur nog in, nadat voormalig wedstrijdleider Michael Masi enkel de gelapte auto's tussen hen weghaalde. Zo kwamen de twee rivalen direct tegenover elkaar te staan, zij het dat Verstappen het bandenvoordeel had. De FIA bekende later dat dit tegen het reglement in was.

Domenicali ziet geen opzet bij Masi

Domenicali gelooft desondanks niet dat de controverse slecht was voor de reputatie of populariteit van de Formule 1. 'Het is een beetje alsof het de finale van het WK voetbal is en de scheidsrechter een onterechte strafschop geeft. Daarom denk ik niet dat het schadelijk is voor de reputatie of de degelijkheid van het kampioenschap, want zoiets kan gebeuren', stelt de Italiaan.

'Wat ik zie, om eerlijk te zijn, is dat de FIA ​​dat feit serieus heeft genomen en dat ze het willen veranderen en het systeem willen verbeteren. Maar uiteindelijk hebben de prestaties van alle mensen die bij de F1 betrokken zijn iets te maken met zijn persoonlijke capaciteiten of persoonlijke vaardigheden of persoonlijke goede beslissingen of persoonlijke fouten. En dit is iets dat altijd in elke sport zal zijn', gaat Domenicali verder.

Volgens Domenicali is er bovendien geen opzet geweest in de beslissingen van Masi. 'Ik denk nooit, nooit dat iemand met opzet iets doet om tegen iemand te zijn. Dit is iets dat ik niet kan accepteren, want als ik er een beetje over zou twijfelen, zou ik hier niet zijn. Iedereen maakt fouten. Maar ik kan niet iets oordelen dat op basis was van iemands persoonlijke kijk op zaken.'

Pak bijna twee keer je inzet terug als Verstappen de GP van België wint! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws