Domenicali niet blij: 'We willen niet dat Duitsland buiten de kalender valt' Formule 1
Formule 1

Domenicali niet blij: 'We willen niet dat Duitsland buiten de kalender valt'

Domenicali niet blij: 'We willen niet dat Duitsland buiten de kalender valt'

Stefano Domenicali vindt het jammer dat de Grand Prix van Duitsland niet meer op de kalender staat. Dat vertelt de kersverse Formule 1-CEO tegenover La Gazzetta dello Sport. Met banen als de Nürburgring en de Hockenheimring heeft het land twee uitstekende kandidaten voor het organiseren van een Grand Prix, Desondanks staat geen van beide op de kalender, tot de teleurstelling van Domenicali.

Dit weekend keert de Formule 1 voor het tweede jaar op rij terug in Imola als vervanging van een afgelaste Grand Prix. Vorig jaar was dat door de coronapandemie ook al het geval en stonden er nog meer plaatsvervangende races op de kalender. Zo werd er ook een race georganiseerd op de Duitse Nürburgring, maar zien we deze dit jaar niet meer op de kalender staan.

Bereidheid vanuit Formule 1 'niet genoeg' voor Duitse GP

Het is voor Domenicali dan ook belangrijk dat er een mix is van races op historische banen. Imola, de Hockenheimring en de Nürburgring passen daar perfect tussen, gezien de rijke geschiedenis van de drie circuits in de Formule 1. Domenicali: 'Voor alle duidelijkheid: ik ben niet blij dat één van de twee Duitse banen niet op de kalender staat. We willen niet dat Duitsland buiten de kalender valt. Onze bereidheid was daarentegen ook niet genoeg. Het gaat erom dat we historische banen ook een plek geven naast de nieuwe gebieden waar we naartoe gaan. Ik hoop dan ook dat Imola kan blijven.'

Het zou alleen kunnen dat er meer races op de kalender zouden moeten staan om de droom van Domenicali te kunnen verwezenlijken. En dat zou zomaar eens kunnen gebeuren: 'Technisch gezien zouden we ook meer dan drieëntwintig Grands Prix kunnen houden. Het ligt alleen aan de wensen van de teams die de voor- en nadelen moeten afwegen. Waarschijnlijk telt de laatste optie dan het zwaarst. We moeten aan het eind van het jaar kijken hoe we dit kunnen bewerkstelligen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws