Horner relaxed over porpoising-maatregel: 'We vinden wel een oplossing, daar zijn we goed in' Formule 1
Formule 1

Horner relaxed over porpoising-maatregel: 'We vinden wel een oplossing, daar zijn we goed in'

Horner relaxed over porpoising-maatregel: 'We vinden wel een oplossing, daar zijn we goed in'

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner heeft bij Racingnews365 aangegeven zich niet druk te maken over de porpoising-maatregel. Die maatregel houdt in dat de auto's vanaf 2023 vijftien millimeter omhoog moeten om het gestuiter over het asfalt te beperken. Het wordt een uitdaging, maar Red Bull is niet bang om die uitdaging aan te gaan.

Met de introductie van de nieuwe technische regels aan het begin van dit seizoen werd duidelijk dat een aantal teams behoorlijk last hebben van porpoising. Doordat de auto laag op de weg ligt zuigt de aerodynamica de auto nog dichter naar het asfalt, wat het gestuiter veroorzaakt. De teams willen het probleem het liefst verhelpen zonder de auto te verhogen, dit kan leiden tot prestatieverlies.

Na lichamelijke klachten van onder andere Lewis Hamilton en Pierre Gasly na de race in Baku, besloot de FIA in te grijpen om de veiligheid te verbeteren. Eerst zou het vijfentwintig millimeter zijn, maar uiteindelijk is besloten dat de rijhoogte vanaf 2023 met vijftien millimeter omhoog gaat. Ook betreft het maatregelen voor de flexibiliteit van de vloeren. Dit laatstgenoemde gaat al in vanaf het raceweekend in België. Horner is er van overtuigd dat Red Bull klaar is om hier mee om te gaan. 'We moeten een compromis vinden', zegt de Britse teambaas.

'Maar het is een beetje tricky, want deze regel verandert heel veel. Het hele aerodynamica concept moet aangepast worden', vervolgt Horner. 'Het is ook tricky voor de FIA, want waar is de grens? De FIA is verplicht om zich met de veiligheid bezig te houden, maar waar houdt dat op?' Horner zet dus een aantal vraagtekens achter het besluit om de rijhoogte voor alle teams te verhogen, ook de teams die geen last hebben van porpoising.

Horner maakt zich niet druk 

Ondanks dat het een grote verandering betreft in het concept van de aerodynamica, is de Red Bull-teambaas niet gestrest. Hij geeft aan dat het team altijd al goed kon omgaan met veranderingen. Horner verwacht dat Red Bull ook hierbij geen moeite zal hebben met de aanpassingen. 'Vijftien millimeter is niet zo erg als vijfentwintig millimeter', bekijkt Horner positief. 'We vinden wel een oplossing, daar zijn we goed in. Dat hebben we de afgelopen jaren gedaan, en zullen we nu ook doen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws