Domenicali ziet Verstappen niet als reden voor dalende kijkcijfers: 'We moeten dat respecteren' Formule 1
Formule 1

Domenicali ziet Verstappen niet als reden voor dalende kijkcijfers: 'We moeten dat respecteren'

Domenicali ziet Verstappen niet als reden voor dalende kijkcijfers: 'We moeten dat respecteren'

Formule 1-CEO Stefano Domenicali denkt niet dat de teruglopende kijkcijfers komen door de dominantie van Max Verstappen. Hij roept de fans op om te blijven kijken, omdat hij ziet dat de teams aan elkaar gewaagd zijn en het nog steeds spannend genoeg is. Domenicali vindt dat het gerespecteerd moet worden dat Verstappen op dit moment de beste coureur is, maar wellicht kan iemand hem binnenkort van de troon stoten.

Momenteel kan niemand om de statistieken van Verstappen heen. De drievoudig wereldkampioen ligt al sinds de Grand Prix van Spanje 2022 aan de leiding van het WK, en hij heeft in 2023 slechts drie Grands Prix niet gewonnen. Terwijl sommigen het mooi vinden om te zien hoe Verstappen statistiek na statistiek binnenhaalt, zijn er ook mensen die het saai vinden om hem telkens te zien winnen. Het zou leiden tot dalende kijkcijfers en een dalende interesse in de koningsklasse. Daar had Helmut Marko al commentaar op, hij vond dat onzin, want de tribunes waren nog gewoon vol. Domenicali denkt ook niet dat mensen F1 echt saai vinden momenteel.

Verstappen heeft tot nu toe vier keer gewonnen, alleen in Australië en in Miami niet. 'Ik denk niet dat er veel mensen zijn die de Formule 1 momenteel saai vinden', zegt de Italiaan tegenover ESPN SportsCenter. 'Overal in de wereld zijn de races uitverkocht en de aantallen blijven groeien. De fans moeten zich blijven richten op onze sport, want er gebeuren grote dingen. Alle teams zijn aan elkaar gewaagd en er kan elk moment iets gebeuren. Ik raad iedereen aan om bij ons te blijven', adviseert de Formule 1-CEO. Er wordt verwacht dat de concurrentie dit jaar en in 2025 dichter bij Red Bull Racing zal komen, en dat het in 2026 gedaan is met de dominantie van de Oostenrijkse renstal. Het is nog afwachten wat er in 2025 en 2026 gaat gebeuren.

Domenicali vraagt om respect voor Verstappen

De Italiaan zelf stoort zich echter niet aan de dominantie van de Nederlander. 'In de geschiedenis van de Formule 1 hebben we vaker periodes meegemaakt waarin grote coureurs jarenlang wonnen, de een na de ander, maar dit is geen reden waarom mensen niet meer geïnteresseerd zijn', stelt Domenicali. 'Als er te veel coureurs zijn die winnen, dan ben je niet in staat om de legende te verslaan', gaat hij verder. 'We moeten respecteren dat Max tot dusver de beste coureur is. En misschien komt er snel iemand die zijn plek inneemt', aldus de Formule 1-CEO. Of dat zo is, is nog maar de vraag. Over een week in Imola zullen Red Bull en Ferrari updates introduceren en belooft het een spannend weekend te worden.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws