Roddels in de paddock kunnen Verstappens rug op: 'Daar heb ik geen tijd voor' Max Verstappen
Max Verstappen

Roddels in de paddock kunnen Verstappens rug op: 'Daar heb ik geen tijd voor'

Roddels in de paddock kunnen Verstappens rug op: 'Daar heb ik geen tijd voor'

Max Verstappen houdt niet van podcasts, maar was toch te gast bij de The Fast and The Curious-podcast. De Nederlander legt wat meer uit over het vertrek van Adrian Newey, de geruchten die rondgaan nu de topontwerper niet meer bij Red Bull Racing werkt, en de roddels over zijn overstap naar Mercedes. Verstappen houdt niet van het verzinnen van verhalen en wil er dan ook niets mee te maken hebben.

Red Bull domineert het nieuwe seizoen niet alleen op de baan, maar ook naast de baan. Vanaf februari gaat het al non-stop over de Oostenrijkse renstal en wat er allemaal achter de schermen gebeurt. Sinds eind april domineert het vertrek van Newey de krantenkoppen en is de paddock nog steeds in de ban van een mogelijke overstap van Verstappen naar Mercedes. De Nederlander heeft het al vaak gezegd: zolang hij tevreden is en in de snelste auto zit, ziet hij geen reden om te vertrekken bij Red Bull. Ook het vertrek van Newey gaat zijn beslissing niet beïnvloeden, aldus de drievoudig wereldkampioen. 'Adrian heeft natuurlijk veel betekend gedurende onze tijd samen in het team', zegt Verstappen in de The Fast and The Curious-podcast.

'Hij is een legende in de sport. Ik denk dat hij al ongelooflijk was zelfs voordat hij bij Red Bull kwam. Dus beginnen aan een nieuwe uitdaging bij Red Bull en daarna bereiken wat hij bereikt heeft, is natuurlijk ongelooflijk', zegt de Limburger. 'Ik denk dat zijn rol in de loop der jaren een beetje is veranderd, maar het komt niet allemaal door één persoon. Hij was een soort mentor waar je veel dingen mee kon bespreken en hij had al veel ervaring van vroeger. Het is zeker niet leuk om hem te zien vertrekken, maar ik heb hem ook verteld dat hij moet doen wat hij denkt dat goed is voor hemzelf en zijn familie, toch?' vervolgt de 26-jarige. 'We gaan hem niet vertellen dat hij moet blijven als hij niet wil blijven. Leef je leven, als je denkt dat je moet gaan, dan moet je gaan.'

'Ik weet wat ik wil en dat is de snelste auto'

Verstappen had al uitgelegd dat hij totaal niet kwaad is dat Newey vertrekt. 'Als mensen hier niet willen zijn of een andere uitdaging willen, ga ervoor', zegt de Red Bull-coureur. 'Wat je gelukkig maakt, dat moet je doen. Het verandert niets aan mijn gevoel voor het team en ook niet betreffende mijn relatie met Adrian, want ik heb een zeer goede relatie met hem en ik zal altijd een goede relatie met hem houden', benadrukt Verstappen. 'Wanneer ik hem ook zie, en wat hij ook gaat doen. Er verandert eigenlijk niets. En tegelijkertijd heb ik ook veel vertrouwen in het technische team dat we hebben, absoluut.' Dat kan Verstappen blijven zeggen, maar de concurrentie hoopt wel dat Red Bull instort en dat ze het team eindelijk eens kunnen verslaan.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

max verstappenredbullracing miami 2024
Verstappen is onderweg naar titel nummer vier. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images).

Mercedes hoopt vooral dat ze Verstappen los kan weken, maar de Nederlander verzekert iedereen dat die kans vrijwel nihil is. Hij besteedt geen aandacht aan het geroddel. 'Iedereen is daarin anders (het geroddeld, red.). Ik denk dat ik vrij relaxed ben. Ik weet wat ik wil en dat is de snelste auto, het snelste team, en dat is waar ik op dit moment ben. Natuurlijk is het altijd belangrijk om een goede sfeer te hebben, maar ik denk dat we dat op dit moment wel hebben. Maar ja, de roddels. Ik heb er geen tijd voor, en ook als ik thuis ben wil ik niets weten over de Formule 1, tenzij het gerelateerd is aan mijn team. Daar praat ik over, maar ik waardeer ook echt mijn privétijd, dus ik heb er liever niets mee te maken.'

Verstappen geen fan van 'verhaaltjes verzinnen'

De drievoudig wereldkampioen benadrukt dat hij er geen interesse in heeft om dingen die te maken hebben met F1 te volgen. 'Dingen als voetbal en muziek, die interesseren me wel. Ik houd er niet zo van om verhalen te verzinnen en zo', zegt Verstappen. Hij wordt door de hosts van de podcast echter wel gevraagd naar de memes die over hem rondgaan, wanneer hij weer eens iets aan het uitleggen is. Dat wordt tegenwoordig in de Formule 1 'Maxsplaining' genoemd. Daar kan Verstappen wel om lachen, en die memes vindt hij dan ook wel grappig. 'Ik leg veel dingen uit met mijn handen, als mensen me dingen vragen', sluit Verstappen af.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws