Doornbos waarschuwt: 'Als Verstappen twee keer uitvalt, zijn we terug bij af' Formule 1
Formule 1

Doornbos waarschuwt: 'Als Verstappen twee keer uitvalt, zijn we terug bij af'

Doornbos waarschuwt: 'Als Verstappen twee keer uitvalt, zijn we terug bij af'

Robert Doornbos denkt dat Ferrari er alles aan heeft gedaan om er dit jaar te staan, en dat de titelstrijd nog niet beslist is. Volgens de voormalig Formule 1-coureur zit het team op de limiet, en is dat één van de redenen waarom Ferrari en de klantenteams motorproblemen hebben. Het team is hier echter niet alleen in, want ook Red Bull Racing zit op zijn limiet geeft Doornbos aan in gesprek met Motorsport.com.

Ferrari kent dit seizoen de nodige motorproblemen, en inmiddels zijn er al onderdelen vervangen aan de auto van Charles Leclerc. Dat leverde hem in Canada een gridstraf op, maar geeft het team wel weer wat lucht zo gaf Mattia Binotto aan. Volgens Doornbos hebben de problemen te maken met dat de motor van Ferrari op de limiet zit.

'En ik denk ook dat de klantenteams worden ingezet om de limieten op te zoeken', vervolgt Doornbos. Ook Haas, Alfa Romeo en AlphaTauri zijn dit jaar op motorisch vlak kwetsbaar gebleken. 'Maar als er in één race vier motoren van Italiaanse makelij uitvallen, zoals in Baku, dan heb je als Ferrari zijnde wel echt een probleem. Ik denk dat Ferrari er wel alles aan heeft gedaan om er dit jaar te staan. Ze zitten duidelijk op de limiet, maar dat zitten ze bij Red Bull ook', aldus de Nederlander.

Leclerc maakt nog kans in de titelstrijd

Sommige mensen denken dat de titelstrijd al beslist is. Er is volgens Doornbos echter nog niks beslist: 'In de Formule 1 kan het ieder weekend weer anders gaan. Als Max twee keer uitvalt, zijn we terug bij af. Het is onvoorspelbaar. Hij heeft zeker een riante marge. Maar het is pas voorbij als je theoretisch gezien niet meer ingehaald kan worden.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws