Er gingen bij Mercedes geen alarmbellen rinkelen na de wintertests van 2021 Formule 1
Formule 1

Er gingen bij Mercedes geen alarmbellen rinkelen na de wintertests van 2021

Er gingen bij Mercedes geen alarmbellen rinkelen na de wintertests van 2021

Mike Elliott geeft aan dat er na de wintertests in 2021 geen alarmbellen gingen rinkelen bij Mercedes. De Duitse renstal zag dat Red Bull Racing een flinke stap had gezet in snelheid, maar besefte niet dat ze die vorm ook om zouden toveren tot een ware titelstrijd. Mercedes ging aan de slag zoals ze gewend waren. Achteraf bleek dat voldoende om wederom de constructeurstitel binnen te slepen.

Elliott, die van James Allison de verantwoordelijkheid over de 2021-bolide overnam aan het begin van vorig seizoen, stelt dat er rust heerste bij Mercedes na die moeizame wintertests. 'Om eerlijk te zijn had ik niet het idee dat we er zo ver achter zaten als de tijden toen suggereerden', vertelt hij bij de Engelse tak van Motorsport.com. 'Het probleem van de wintertests is dat je geen idee hebt welk team met welke brandstofniveaus rijdt, en wat voor programma's ze afwerken.'

'Vorig jaar (2021, red.) denk ik niet dat er een crisis ontstond na de wintertests waarin we het idee hadden dat we de auto weer op de rails moesten krijgen', benadrukt hij. Aan het begin van het jaar bleek de rust bij Mercedes niet terecht: de eerste kwalificatiesessie van het jaar zat Red Bull vier tienden voor ze, en de toon voor de rest van het seizoen was gezet.

Hoe Mercedes te werk ging

Na die tegenvallende wintertests bleef het protocol bij Mercedes min of meer hetzelfde, geeft de Brit vrij: 'We gingen aan de slag met de gebruikelijke zaken, zoals het begrijpen van de banden en het bepalen van de optimale afstelling. Zo zijn we heel het seizoen eigenlijk een beetje te werk gegaan.' De ontwikkelingscurve was in 2021 ook dusdanig afgezwakt dat er verder weinig meer te verbeteren viel aan de W12.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws