Allison: 'Kunnen in 2022 bewijzen dat Mercedes niet alleen maar mazzel heeft gehad' Formule 1
Formule 1

Allison: 'Kunnen in 2022 bewijzen dat Mercedes niet alleen maar mazzel heeft gehad'

Allison: 'Kunnen in 2022 bewijzen dat Mercedes niet alleen maar mazzel heeft gehad'

James Allison, de technische directeur van Mercedes, denkt dat de reglementswijziging van 2022 een mooie mogelijkheid is voor het team om zich te bewijzen. Mercedes wist in het hybridetijdperk elke constructeurstitel binnen te slepen en uit automatisme werd er in die laatste jaren eigenlijk al vanuit gegaan dat ze daar mee door zouden gaan. De Britse technicus ziet in de nieuwe regelgeving een mooie uitdaging. Mercedes moet zich weer bewijzen.

'We zien de nieuwe reglementen als een mogelijkheid om te bewijzen dat we de afgelopen jaren niet alleen maar mazzel gehad hebben', stelt Allison in een YouTube-video van Mercedes. 'Dat we niet bij puur toeval het hybridetijdperk in gedoken zijn en daar maar het recht hadden om zege te vieren', voegt hij daaraan toe. In sommige delen van vorig decennium ging het zo vanzelfsprekend dat het zelfs wel leek of het Mercedes geen moeite kostte.

Volgend jaar worden alle teams blootgesteld aan een totaal nieuw reglementenpakket. Dat houdt in dat de teams er vanaf het begin af aan bij moeten zitten. Allison: 'We zien elke reglementswijziging als een mogelijkheid om onze scherpte te testen ten opzichte van onze concurrentie. We kunnen zien of we nog competitief zijn en of we wederom kunnen tonen dat we de concepten kunnen vinden die de auto nodig heeft.'

'Iedereen geeft veel op voor deze sport. Het voelt ontzettend goed om dan te realiseren dat je als team die nieuwe reglementen op kan pakken, en daarmee tot een goed eindproduct kan komen. Het maakt al het harde werk de moeite waard', benadrukt hij. Hij suggereert daarmee ook dat het voor hem veel waardevoller is om vanaf nieuwe reglementen tot een sterk eindproduct te komen omdat de uitdaging groter is.

De cultuur bij Mercedes

Mercedes omarmt de reglementswijzigingen zoals we die in 2022 gaan zien. Dat heeft volgens Allison vooral te maken met de cultuur binnen het team: 'Dit team heeft een cultuur waarin zulke mogelijkheden gezien worden als spannend en plezierig. We kunnen naar onszelf demonstreren dat wij dit kunnen en dat we hier goed in zijn', concludeert hij. Ongeveer een week voor de testdagen trekt Mercedes het doek van de W13, de bolide waarmee Lewis Hamilton en George Russell hun titelstrijd zullen voeren.

Allison over reglementswijzigingen F1 2022

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws