Alonso ervoer begin 2021 gevolgen van fietsincident Formule 1
Formule 1

Alonso ervoer begin 2021 gevolgen van fietsincident

Alonso ervoer begin 2021 gevolgen van fietsincident

Fernando Alonso denkt dat zijn opstartproblemen in 2021 deels te wijten zijn aan het gebrek aan oefentijd en zijn fietsincident. Vlak voor de start van het seizoen viel hij van zijn racefiets en moest hij geopereerd worden aan zijn kaak. Hij was op tijd fit voor de testdagen in Bahrein, maar merkt dat hij minder goed voorbereid het jaar in ging.

'Na het fietsincident was ik aan het aftellen naar Bahrein. Ik was nét op tijd hersteld, maar kon niet het gebruikelijke trainingsprogramma afleggen', stelt de Spanjaard in gesprek met The Race. 'Deze winter wil ik mij beter voorbereiden', voegt hij daaraan toe. In principe moet dat goedkomen, al ervaart hij nog steeds gevolgen van zijn incident.

Na de val werden er namelijk platen van titanium gebruikt om zijn kaak te repareren. Die zijn er in januari uitgehaald, en daarop volgt een rustperiode van twee weken. Geen probleem, denkt de Alpine-coureur, want hij was sowieso al van plan om die rust te pakken in de eerste maand van 2022. Wel wordt het vanaf februari weer gezond eten en veel trainen.

'Ik ben daar klaar voor, vandaar dat ik ook besloten heb weer terug te keren naar de Formule 1', vervolgt Alonso, die toegeeft harder te moeten werken dan zijn jongere collega's om net zo fit aan het jaar te beginnen. Een rigoureuzer trainingsschema is wat hij denkt nodig te hebben om het jaar goed in te gaan. 'Dat is het plan voor deze winter en ik zal zo sterk als ik kan aan het jaar beginnen.'

Alonso richt zich tot Alpine

Alonso lijkt zich lichamelijk optimaal voor te bereiden op 2022. In 2021 hebben we daarnaast gezien dat hij op het asfalt de scherpte nog heeft om de beste coureurs van de grid uit te dagen. Dat betekent dat een potentiële titelstrijd in het aankomende seizoen volledig in handen van zijn team, Alpine, ligt: 'We hebben een goede winter nodig, dat is duidelijk.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws