F1 Academy-coureur met kritische opmerkingen: 'Verstappen had geen gelijk' Formule 1
Formule 1

F1 Academy-coureur met kritische opmerkingen: 'Verstappen had geen gelijk'

F1 Academy-coureur met kritische opmerkingen: 'Verstappen had geen gelijk'

F1 Academy-coureur Abbi Pulling is het niet eens met de uitspraken van Max Verstappen over het vrouwelijke kampioenschap. De Red Bull Racing-coureur vindt dat het gat naar een vervolgstap te groot is en dat het kampioenschap de talentvolle dames op die manier niet helpt. Pulling ziet het anders, zij wijst naar Marta García, die dit jaar in het FRECA rijdt.

Tijdens het Grand Prix-weekend van Japan gaf Verstappen tegenover De Limburger aan dat hij het jammer vindt dat de F1 Academy geen goede kansen biedt op een vervolgstap in de autosport. Het vrouwelijke kampioenschap rijdt met te langzame auto's, gaf hij aan, en daardoor is het gat naar een Formule 4- of een Formule 3-auto eigenlijk al te groot. Mocht een dame dan de overstap maken naar andere single seater-kampioenschappen, dan kan ze mogelijk niet goed meekomen. Verstappen vraagt zich af waar de coureurs dan mee geholpen zijn. Volgens hem maakt het teambazen überhaupt niet uit of er een man of een vrouw achter het stuur zit, als diegene maar snel is.

Pulling, de 21-jarige die momenteel eerste staat in het F1 Academy-klassement, ziet het anders. 'Ik mag Max wel, maar ik weet niet of hij weet dat de winnaar van vorig jaar dit jaar in het Formula Regional Championship by Alpine (FRECA, red.) racet met Prema, die vorig jaar het kampioenschap heeft gewonnen', reageert Pulling in gesprek met Mirror Sport. 'Ik weet niet of hij weet dat dat een kans is die we krijgen, als je kampioen wordt', vervolgt de Brit. 'Ik ben het niet eens met het punt dat er geen vervolgstap is. Ik zou graag denken dat als ik dit jaar het kampioenschap win, of iemand anders, dat ik die kans ook zou krijgen. Zo niet meer dan wat Marta García heeft gekregen.'

Pulling als WK-leider naar Miami

García won in 2023 het F1 Academy-kampioenschap en heeft dus een volledig betaald zitje in het FRECA gekregen. Het FRECA-seizoen begint volgende maand op de Hockenheimring in Duitsland, terwijl deze week de testdagen plaatsvinden in Frankrijk, op Circuit Paul Ricard. 'Ik wens haar het allerbeste en ik hoop dat ze goede resultaten behaalt', sluit Pulling af. De Brit heeft momenteel een voorsprong van elf punten op de Nederlandse Maya Weug. Doriane Pin staat derde. Het volgende F1 Academy-weekend vindt plaats tijdens de Grand Prix van Miami.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws