F1-coureurs pleiten voor sprintraces als opzichzelfstaande evenementen Formule 1
Formule 1

F1-coureurs pleiten voor sprintraces als opzichzelfstaande evenementen

F1-coureurs pleiten voor sprintraces als opzichzelfstaande evenementen

Sommige Formule 1-coureurs zien wel toekomst in sprintraces, maar dan wel als opzichzelfstaande evenementen. Momenteel hebben de sprintraces invloed op de startopstelling van zondag, en dat stemt de rijders niet tevreden. Daarom maken meerdere coureurs nu een zaak voor het verrijden van een sprintrace, waarna de startopstelling op zondag gelijk is aan die van de kwalificatie op vrijdag.

'Zo zouden we het kunnen regelen', meldt Charles Leclerc, die volgens Autosport achter dit plan staat. 'Zo kunnen we meer risico nemen tijdens de sprintrace zonder kansen te verspillen voor de zondag, mocht je een fout maken. Ik vind het een goed idee', suggereert hij. De zaterdag blijft door het evenement interessant, en wordt misschien wel interessanter, gezien coureurs zich niet meer inhouden.

Kevin Magnussen was het met zijn Monegaskische collega eens. De Deen denkt dat de coureurs tijdens de sprintrace meer risico nemen en dat dat spektakel zal bieden. Het huidige format stelt de coureurs voor een 'lastige keuze', denkt de Haas-coureur. Risicovolle inhaalacties worden afgestraft wanneer deze als gevolg kunnen hebben dat een rijder de race op zondag van achteraan begint.

Stroll wil huidige format houden

Niet alle coureurs zijn voor. Lance Stroll, rijdend voor Aston Martin, ziet het format graag zoals het momenteel is: 'Ik vind het oké zoals het er nu uitziet. Er zijn punten te scoren en het is een afweging van risico en beloning. Ik dacht dat dat het hele doel van de sprintraces was.' Dat coureurs in snellere auto's op zondag mogelijk vanaf een lagere positie starten, dat ziet Stroll alleen maar als mooie bijkomstigheid. Dat biedt tijdens de Grand Prix namelijk ook nog eens meer spektakel.

Poll

Willen jullie wijzigingen zien in het sprintrace-format?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws