Wolff stipt voordeel Ferrari aan: 'Wanneer zij remmen, zijn ze van porpoising af' Formule 1
Formule 1

Wolff stipt voordeel Ferrari aan: 'Wanneer zij remmen, zijn ze van porpoising af'

Wolff stipt voordeel Ferrari aan: 'Wanneer zij remmen, zijn ze van porpoising af'

Toto Wolff denkt dat Ferrari momenteel veel voordeel haalt uit haar stabiliteit in snelle bochten. De Italiaanse renstal heeft nog steeds last van porpoising, maar alleen op de lange rechte stukken. Wanneer de coureurs een bocht aansnijden, stabiliseert de auto, en dat levert heel veel tijd op. Bij Mercedes is dit nog steeds een pijnpunt, weet Wolff.

'We staan niet tweede in het kampioenschap vanwege onze snelle auto, maar vanwege het feit dat we minder fouten gemaakt hebben. We zijn momenteel het op twee na snelste team, maar moeten waken voor McLaren en Alpine', aldus de teambaas bij Kronen Zeitung. Aan een gevecht met Red Bull Racing en Ferrari denkt de Duitse renstal dus nog lang niet.

In Imola komt Mercedes niet met upgrades, ondanks dat ze deze nodig hebben om de hevige porpoising weg te werken. 'We verwachten van elke race te leren en zo langzamerhand ons weer een weg te banen naar de top van het veld', zo luidt het plan van Wolff momenteel. 'Het is niet zo dat je een nieuw onderdeel op de auto schroeft en dat de problemen dan ineens opgelost zijn.'

Wolff ziet voordeel Ferrari

'Ferrari heeft het voordeel. Wanneer zij remmen, zijn ze van porpoising af', ziet de Oostenrijker. 'Wij stuiteren ook in de bochten nog. De coureurs verliezen daardoor vertrouwen in de bolide in de snelle bochten.' Dat levert Ferrari dusdanig veel tijd op dat ze onaantastbaar zijn voor Mercedes. Dit is het probleem dat volgens Wolff opgelost moet worden, willen Lewis Hamilton en George Russell strijden om overwinningen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws