F1 Live 14:00u | Grand Prix van Singapore 2023 Formule 1
Formule 1

F1 Live 14:00u | Grand Prix van Singapore 2023

F1 Live 14:00u | Grand Prix van Singapore 2023

Op het Marina Bay Street Circuit staat alleen nog de zwaarste sessie van allemaal op het programma: de race. De Grand Prix van Singapore is altijd uitdagend voor de coureurs, die ongeveer vier kilo aan gewicht kunnen verliezen tijdens de race. Gezien de verrassende uitslag van de kwalificatie van zaterdag zal het naar alle waarschijnlijk ook een spannende race worden. Ferrari was sterk over één ronde; Mercedes, Aston Martin en McLaren juist over een raceafstand.

Carlos Sainz pakte voor het tweede raceweekend op rij poleposition. De coureur leek opnieuw het gehele weekend al sneller dan teamgenoot Charles Leclerc, die zelf vanaf de derde plek mag beginnen. George Russell, de coureur van Mercedes, heeft zich tussen beide Ferrari-coureur genesteld, terwijl Lando Norris de tweede startrij gecomplimenteerd. Waar zijn de coureurs van Red Bull Racing dan? Max Verstappen en Sergio Pérez starten na een dramatische kwalificatiesessie buiten de top tien.

Verstappen staat hels karwei te wachten

Verstappen en Pérez waren voorafgaand aan het Grand Prix-weekend al niet heel erg positief over de kansen van Red Bull. Toch zijn de prestaties van de Oostenrijkse renstal nog slechter dan beide coureurs hadden verwacht. Gedurende het weekend was de afstelling van de RB19 niet naar behoren, waardoor Verstappen en Pérez meermaals zeer ontevreden waren over de boordradio. Tijdens de zaterdagmiddagsessie leek het even beter te gaan, maar tijdens de kwalificatie was Red Bull terug bij af.

Verstappen moet daardoor vanaf de elfde plek vertrekken, terwijl Pérez het moet doen met een dertiende startplek. Verstappen heeft al meermaals laten zien, en ook dit jaar in Miami, dat hij zijn weg wel door het veld wel weet te vinden, maar het stratencircuit in Singapore kent maar weinig echte inhaalmogelijkheden. Daarnaast was de long run pace ook niet bepaald om over naar huis te schrijven. Verstappen hoopt dan ook op wat chaos of regen, want anders lijkt een overwinning of zelfs een podium onmogelijk.

Verstappen kan dit weekend zijn elfde zege op een rij pakken! Ook wedden op F1? Registreer nu bij JACKS en ontvang 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

F1 Live 14:00u | Grand Prix van Singapore 2023

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws