Update II | 'Niet Hugo Boss maar Adidas waarschijnlijk nieuwe naamgever AlphaTauri' Formule 1
Formule 1

Update II | 'Niet Hugo Boss maar Adidas waarschijnlijk nieuwe naamgever AlphaTauri'

Update II | 'Niet Hugo Boss maar Adidas waarschijnlijk nieuwe naamgever AlphaTauri'

Red Bull-adviseur Helmut Marko kondigde eerder al aan dat AlphaTauri na dit seizoen geen AlphaTauri meer zal heten. Marko is ontevreden met de prestaties van het zusterteam van Red Bull Racing en dus zou er het een en ander gewijzigd worden. Eén van die wijzigingen betreft de naam, waarbij het Hongaarse formula.hu weet te melden dat modemerk Hugo Boss op poleposition zou staan om de nieuwe naamgever van het team te worden.

De naamswijziging is niet de enige verandering bij AlphaTauri. In de afgelopen maanden werd al het vertrek van teambaas Franz Tost aangekondigd, en afgelopen maand werd Nyck de Vries als coureur vervangen door Daniel Ricciardo. Daarnaast wil Marko dat een groot deel van AlphaTauri van Italië naar Milton Keynes verhuist, en dat AlphaTauri zoveel mogelijk onderdelen van het dominante Red Bull overneemt.

Hugo Boss al lang actief in de Formule 1

Hoewel AlphaTauri verschillende keren een overnamebod zou hebben ontvangen, wil Red Bull het team niet verkopen. Wel wil het financieel een gunstigere situatie veiligstellen door de naam van het team te verkopen aan een titelsponsor. Bij die zoektocht lijkt men terecht te zijn gekomen bij Hugo Boss, dat al een rijke geschiedenis in de sport heeft. Hugo Boss was van 1981 tot en met 2014 sponsor van McLaren, waarna het van 2015 tot en met 2017 terug te vinden was op de dominante Mercedes-auto's. Na enkele jaren afwezigheid in de Formule 1 keerde het kledingmerk terug in de koningsklasse bij Aston Martin, en nu lijkt er dus een meer prominente rol weggelegd te zijn voor Hugo Boss.

Daniel Grieder, de CEO van Hugo Boss, lijkt de drijvende kracht te zijn achter de op handen zijnde aankondiging. Grieder was in het verleden CEO van Tommy Hilfiger en in die periode werkte Grieder samen met Lewis Hamilton. De stijgende populariteit van de Formule 1, mede dankzij Drive to Survive, zou de in Amerika geboren Grieder het laatste zetje gegeven hebben om in de Formule 1 te investeren. Vermoedelijk zal Hugo Boss AlphaTauri, eveneens een kledingmerk, dan overkopen. Of het Formule 1-team dan ook echt Hugo Boss gaat heten, is nog niet zeker: ook Hugo of Boss Orange zouden opties zijn. Daarnaast wordt de Poolse oliemaatschappij Orlen, een van de huidige sponsoren van AlphaTauri, genoemd als mogelijke nieuwe naamgever.

Update 8:25u (06/09) | Hugo Boss bijna nieuwe naamgever van AlphaTauri: 'Zullen ons alleen richten op F1'

De naamswijziging van AlphaTauri naar Hugo Boss lijkt steeds dichterbij te komen. De gesprekken tussen Red Bull Racing en het modemerk zitten in de laatste fase, waarna de samenwerking tussen beide partijen vanaf volgend jaar in zal gaan. Ook bij Hugo Boss is inmiddels bekendgemaakt dat alles op alles wordt gezet om een grotere rol te spelen in de Formule 1. Christian Horner lijkt AlphaTauri tegelijkertijd wat meer te gaan assisteren.

Vorige maand kwam naar buiten dat Hugo Boss op poleposition zou staan op de nieuwe naamgever te zijn van het zusterteam van Red Bull. Dat wilde het merk in eerste instantie niet bevestigen, maar CEO Daniel Grieder heeft in een gesprek met Motorsport-Magazin veel losgelaten. 'Hugo Boss heroriënteert zich op zijn bestaande toezeggingen in de sport, en we zullen ons in de toekomst alleen nog richten op de Formule 1', zegt de CEO.

Tegelijkertijd zal Horner nauwer gaan samenwerken met AlphaTauri. De teambaas van Red Bull gaat helpen in de herstructurering van het team. Helmut Marko is immers niet tevreden over de huidige prestaties van de Italiaanse renstal. 'We zullen een nauwere samenwerkingsrelatie hebben', bevestigt Horner bij PlanetF1. 'Ik kreeg de vraag om een paar kandidaten te identificeren die betrokken kunnen raken en een nieuw managementteam kunnen vormen bij AlphaTauri.' Daarbij zal Red Bull wel moeten letten op de reglementen, want een te nauwe samenwerking kan voor problemen met de FIA zorgen.

Update II 11:15u (17/09) | 'Niet Hugo Boss maar Adidas waarschijnlijk nieuwe naamgever AlphaTauri'

Niet Hugo Boss maar Adidas moet de nieuwe naamgever gaan worden van AlphaTauri. De naam van Hugo Boss circuleert al enkele weken rond en het lijkt erop alsof het modemerk inderdaad een rol gaan spelen. De nieuwe naamgever heeft volgens AlphaTauri-CEO Peter Bayer echter 'een nog grotere naam in de sportwereld.' Het Zwitserse Blick denkt dat er gesproken wordt over het sportmerk Adidas. AlphaTauri wil het Duitse sportmerk in de laatste races van het seizoen overtuigen en dat doet het team met een groot updatepakket dat werd geïntroduceerd in Singapore.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws