F1 Live 16:00u | Grand Prix van Bahrein 2024 Formule 1
Formule 1

F1 Live 16:00u | Grand Prix van Bahrein 2024

F1 Live 16:00u | Grand Prix van Bahrein 2024

Op zaterdag 2 maart zal Max Verstappen om 16:00u van poleposition vertrekken in Bahrein. De Nederlander wist op vrijdag met een verschil van iets meer dan twee tienden de eerste startplek te bemachtigen en zal alles doen om die plek te behouden. De longruns van Red Bull Racing zagen er uitstekend uit, maar de concurrentie zal ongetwijfeld proberen om Verstappen niet uit het oog te verliezen.

Na de testdagen in de woestijn en de eerste vrije trainingen werd op vrijdagavond pas echt duidelijk hoe de teams ervoor staan. De eerste krachtmeting van het jaar vond plaats tijdens de kwalificatie, en Verstappen kwam als sterkste coureur uit de bus. De Nederlander had slechts één paarse sector, maar zijn ronde was goed genoeg om de poleposition te bemachtigen. Charles Leclerc sloot aan op P2, die flink baalde omdat hij in Q2 nog een bloedsnelle ronde wist te klokken.

George Russell maakte de top drie compleet. Achter Verstappen waren de verschillen ontzettend klein, waardoor er verwacht wordt dat de race wel eens heel spannend kan gaan worden. Hoe dan ook blijkt uit de racesimulaties dat Red Bull daarin ook de overhand heeft, dus is het de vraag hoe lang het gaat duren voordat Verstappen aan de horizon verdwijnt. Lewis Hamilton liet ook goede longruns zien. Mercedes oogt wat sterker betreffende de race pace dan Ferrari.

Tekst gaat verder onder de foto.

F1 Live 16:00u | Grand Prix van Bahrein 2024
De strijd achter Verstappen zal vermoedelijk tussen Mercedes en Ferrari gaan. (Foto: Ferrari F1 Media)

Pérez vanaf P5, Hamilton vanaf P9

De andere coureurs van Red Bull en Mercedes kenden een teleurstellend kwalificatie. Sergio Pérez pakte de vijfde tijd en sloot aan achter Carlos Sainz. Het verschil tussen de Mercedes-coureurs onderling is echter wat groter, aangezien Hamilton vanaf P9 start, achter de McLarens en voor de Haas van Nico Hülkenberg. Zowel Pérez als Hamilton moet dus wat plekken goed maken als ze op het podium terecht willen komen.

De meest snelle strategie naar de streep is volgens Pirelli een tweestopper, waarbij de softs en de harde band de hoofdrollen spelen. Red Bull heeft van elk compound nog een nieuwe set over, al hebben Mercedes en Ferrari twee nieuwe sets harde banden. De laatste twee genoemde renstallen hebben echter geen nieuwe softs meer over. Het lijkt erop dat Red Bull het tactische spel met een ruime keuze in kan gaan. Of Verstappen de Grand Prix van Bahrein weer gaat winnen, zal rond 18:00u bekend zijn.

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement met korting af bij Viaplay, of bekijk hier alle opties.

Pakt Verstappen de zege in Bahrein? Krijg twee keer je inzet terug bij Jacks. Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

F1 Live 16:00u | Grand Prix van Bahrein 2024

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws