F1 Live 19:00u | Grand Prix van Brazilië 2022 Formule 1
Formule 1

F1 Live 19:00u | Grand Prix van Brazilië 2022

F1 Live 19:00u | Grand Prix van Brazilië 2022

Na een enerverende zaterdag met de laatste Sprint van het 2022-seizoen is de racedag aangebroken. Om 19:00u Nederlandse tijd zal de Grand Prix van Brazilië verreden gaan worden. Voor het eerst sinds lange tijd staan er weer twee Mercedessen op de eerste startrij met George Russell op poleposition en Lewis Hamilton op P2, maar Max Verstappen zal ze op de hielen zitten. De Nederlander start namelijk vanuit de derde positie. Sergio Pérez vangt aan vanaf de vierde plek, het Red Bull Racing-duo zal de aanval op de Zilverpijlen gaan inzetten.

De een-na-laatste Grand Prix van het seizoen is alweer aangebroken. Dit raceweekend in Brazilië hadden de coureurs de kwalificatie op het vrijdagprogramma staan, en de Sprint op de zaterdag. Kevin Magnussen was de verrassende polesitter, die profiteerde van de chaotische kwalificatie en de perfecte timing van zijn eigen team. De Deen hield het aan kop van de Sprint niet lang vol, hij werd al gauw ingehaald door Verstappen en Russell.

Red Bull nog niet zo zeker over raceoverwinning op Interlagos

Na een spannend gevecht met de Nederlander wist de Mercedes-rijder hem in te halen, Verstappen had het moeilijk op de mediumband. De Oostenrijkse renstal had meer last van bandenslijtage dan verwacht, daardoor kon Verstappen niet veel meer doen en moest hij genoegen nemen met P4. Vanwege de gridstraf van Carlos Sainz zal de Nederlander dus starten vanuit de derde positie. Na afloop van de Sprint gaf Verstappen bij Viaplay en Sky Sports aan dat ze niet veel meer konden doen aan de afstellingen, dus betwijfelt het team of ze nog wel kans hebben op de overwinning.

Mercedes heeft in ieder geval niets te verliezen, beide coureurs van de Duitse renstal zien de overwinning zeer zeker wel zitten. George Russell denkt dat de overwinning in de Sprint een enorme boost is voor het team, wat hun extra motivatie geeft om de leiding vanaf poleposition te behouden, en dan uiteindelijk de eerste overwinning van het seizoen te pakken in de hoofdrace. Hamilton wil het land waarin hij ereburger is immers graag een overwinning geven. Om 19:00u Nederlandse tijd zullen Red Bull en Mercedes de jacht op de overwinning openen.

Max Verstappen kon de leiding van de Sprint niet behouden en werd ingehaald door George Russell na een gevecht van een aantal rondes.
Max Verstappen kon de leiding van de Sprint niet behouden en werd ingehaald door George Russell na een gevecht van een aantal rondes.

GP Brazilië live kijken?

Wil jij zien of Verstappen die plekken goed kan maken en de overwinning kan pakken? De Grand Prix van Brazilië wordt onder andere uitgezonden door F1TV en Viaplay. Registreer je bij de aanbieders om zelf live-beelden te zien van de sessies. Wil je een overzicht van alle tv-aanbieders van het hele seizoen: bekijk dan deze pagina

Wed op GP Brazilië

Een voorgevoel dat Verstappen het goed gaat doen dit weekend? Check dan de odds voor de aankomende sessies. Hier vind je elk weekend de quoteringen voor een zege van de Nederlander, en daar valt bijvoorbeeld ook te lezen hoeveel geld je terugkrijgt wanneer je denkt dat Verstappen een sessie op de eerste plaats afsluit.

F1 Live 19:00u | Grand Prix van Brazilië 2022

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws