F1 Live 20:00u | Grand Prix van Canada 2024 Formule 1
Formule 1

F1 Live 20:00u | Grand Prix van Canada 2024

F1 Live 20:00u | Grand Prix van Canada 2024

Als slotstuk van het Grand Prix-weekend in Canada staat de race zelf nog op het programma. Na een spannende kwalificatie mag George Russell vanaf poleposition beginnen aan de race. Max Verstappen zette dezelfde tijd neer, maar deed dan later dan zijn leeftijdsgenoot, en moet dus als tweede aan de race beginnen. Net als in de rest van het weekend wordt er regen verwacht tijdens de race, waardoor de coureurs vermoedelijk met wisselende omstandigheden geconfronteerd worden.

Canada haalt zelden drie dagen op rij in juni zonder regen, en de teams wisten dan ook al voor het weekend dat ze genoeg paraplu's mee moesten nemen. Op vrijdag kregen de coureurs al een mix van droge en natte omstandigheden, waarbij de mannen weinig representatieve tijden neer konden zetten. Voor Verstappen begon het weekend met een tegenvaller, aangezien hij met een ERS-probleem aan de kant stond in VT2. Op zaterdag bleef het een stuk droger, waardoor de coureurs in de kwalificatie gewoon met slicks konden rijden.

Aangezien het vlak voor de kwalificatie nog had geregend, was al het rubber van het circuit verdwenen, waardoor de baanevolutie enorm was. Bepaalde coureurs hadden het daar zeer lastig mee: Sergio Pérez viel in Q1 als zestiende af, terwijl Ferrari in Q2 met Charles Leclerc en Carlos Sainz het loodje legde. In Q3 wist Russell de favorietenrol van Mercedes waar te maken, met een 1:12,000. Verstappen ging met een identieke tijd naar P2, terwijl Lando Norris met slechts 0,021 seconden achterstand de top drie completeert. Oscar Piastri (vierde), en Lewis Hamilton (zevende) zijn de andere grote namen in de top tien, al kunnen Daniel Ricciardo en Fernando Alonso bij regenachtige omstandigheden op een verrassing hopen.

Regen in Canada

Zo'n uur voor de start van de Grand Prix is het in Montréal nog aan het regenen. Later in de Canadese middag worden droge en natte periodes naar verwachting afgewisseld, dus de strategen moeten constant alert zijn. Mocht het niet té veel regenen, dan gaat de opwarmronde om 20:00 uur Nederlandse tijd van start, gevolgd door een race van zeventig ronden. De strategieën van Pirelli kunnen in ieder geval de prullenbak in, aangezien een start op intermediates nagenoeg zeker lijkt te zijn. De meeste coureurs hebben nog vier sets nieuwe intermediatebanden, en twee sets full wets.

F1 Live 20:00u | Grand Prix van Canada 2024

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws