F1 Live 20:00u | Kwalificatie Grand Prix van Brazilië 2022 Formule 1
Formule 1

F1 Live 20:00u | Kwalificatie Grand Prix van Brazilië 2022

F1 Live 20:00u | Kwalificatie Grand Prix van Brazilië 2022

Nadat Max Verstappen in Mexico het recordaantal overwinningen in een seizoen naar veertien tilde en daarmee alleenhouder werd van dat record, zal hij in Brazilië het aantal verder willen aanscherpen. De Nederlander heeft wel nog wat werk te verrichten na de eerste vrije training, want hij klaagde erg over onderstuur in de auto. Nu de eerste oefensessie voorbij is, volgt de kwalificatie en mogen de coureurs vanaf het ingaan van die sessie geen grote wijzigingen meer aanbrengen aan de auto, en dus heeft de Red Bull-coureur werk te doen in de twee-en-een-halfuur tussen de sessies.

In Mexico leek Mercedes even op weg te kunnen naar de eerste overwinning van het seizoen, maar in het laatste deel van de kwalificatie kwam Red Bull Racing in de persoon van Verstappen bovendrijven en pakte hij de poleposition, om deze plek na een ijzersterke start niet meer in gevaar te laten komen. Lewis Hamilton wist op te klimmen naar de tweede plaats, maar George Russell, die mocht starten vanaf die plek, zakte terug en moest het doen met een vierde plaats. Desondanks kwam Mercedes weer dichterbij Ferrari in de strijd om het constructeurskampioenschap, aangezien de Italianen een dramatisch weekend kenden.

De rollen tussen Mercedes en Ferrari waren namelijk omgekeerd in Mexico, want daar waar Mercedes het gehele seizoen in niemandsland reed, was het nu aan Ferrari om met een straatlengte achterstand op plek vijf en zes te eindigen. Voor de Italiaanse renstal was het er alles aan gelegen dus goed uit de startblokken te komen in Brazilië, zodat zij de tweede plaats in het constructeurskampioenschap veilig kunnen stellen. Dat lukte vrij aardig, want Charles Leclerc kwam vier duizendsten tekort voor de snelste tijd. De voorsprong bedraagt nu nog veertig punten, maar nog twee mindere weekenden en Mercedes zou er zomaar voorbij kunnen steken en dus zal men bij Ferrari op scherp staan.

Ander weekendformat door sprintrace

In Brazilië wordt de derde en daarmee laatste sprintrace van het seizoen verreden. Daardoor is er op de vrijdagmiddag lokale tijd niet de tweede vrije training, maar wordt er de kwalificatie afgewerkt die de startvolgorde voor de sprintrace bepaald. De vorige twee edities van dit jaar kwamen allebei op naam van Verstappen, waarbij hij ook in beide kwalificaties de poleposition op zijn naam wist te zetten. De Nederlander zal dus in beide gevallen de hattrick compleet willen maken. Daarvoor zal hij wel nog wat werk moeten verrichten, want tijdens de vrije training voorafgaand aan de kwalificatie was Sergio Pérez acht duizendsten sneller en klaagde de Nederlander over veel onderstuur in de auto.

GP Brazilië live kijken?

Gaat Verstappen zijn recordaantal overwinningen verder aanscherpen op Interlagos? De Grand Prix van Brazilië wordt onder andere uitgezonden door F1TV en Viaplay. Registreer je bij de aanbieders om zelf live-beelden te zien van de sessies. Wil je een overzicht van alle tv-aanbieders van het hele seizoen: bekijk dan deze pagina.

Wed op GP Brazilië

Een voorgevoel dat Verstappen het goed gaat doen dit weekend? Check dan de odds voor de aankomende sessies. Hier vind je elk weekend de quoteringen voor een zege van de Nederlander, en daar valt bijvoorbeeld ook te lezen hoeveel geld je terugkrijgt wanneer je denkt dat Verstappen een sessie op de eerste plaats afsluit.

F1 Live 20:00u | Kwalificatie Grand Prix van Brazilië 2022

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws