F1 Live 6:00u | Tweede vrije training Grand Prix van Australië 2024 Formule 1
Formule 1

F1 Live 6:00u | Tweede vrije training Grand Prix van Australië 2024

F1 Live 6:00u | Tweede vrije training Grand Prix van Australië 2024

Na twee races in het Midden-Oosten is het Formule 1-circus nog een paar tijdzones opgeschoven. Dit weekend wordt de Grand Prix van Australië verreden en wordt er verwacht dat Max Verstappen zijn dominantie voort gaat zetten. De Nederlander kan in Melbourne zijn tiende zege op een rij pakken en zijn record van 2023 evenaren. In de eerste vrije training was er echter nog ruimte voor verbetering bij Verstappen en Red Bull Racing.

De Europese kijker moet dit jaar nog vroeger uit bed kruipen om zich voor de tv te settelen en de sessie te volgen: alle sessie van de Grand Prix van Australië zijn namelijk twee uur eerder dan in 2023, Nederlandse tijd. Eén uur valt te verklaren door het feit dat Nederland nog niet in de zomertijd zit, en ook in Australië schoof het schema een uurtje op, omdat de coureurs in 2023 klaagden over de laaghangende zon aan het einde van de race.

Na de twee 'aparte' circuits in Bahrein en Saoedi-Arabië zal Red Bull dit weekend weer op een stratencircuit gaan proberen om een één-twee finish te pakken. In Jeddah behaalde het team haar dertigste één-tweetje, en dat smaakte vanzelfsprekend naar meer. Er wordt echter wel verwacht dat het veld dit weekend wat dichter bij elkaar zal zitten. Zo wordt Ferrari aangewezen als de uitdager van Red Bull. Mercedes en McLaren waren met elkaar in gevecht in Jeddah, maar er wordt ook verwacht dat Mercedes wat beter uit de voeten zal kunnen met de lay-out van Albert Park Street Circuit.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

red bull een twee max verstappen red bull perez
Gaan Verstappen en Pérez voor het 31ste één-tweetje van Red Bull zorgen? (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Werkt de RB20 ook in Melbourne?

Verstappen en teamgenoot Sergio Pérez gaven het tijdens de mediadag al aan: het zal draaien om de perfecte balans van topsnelheid en grip. Pirelli heeft echter besloten om dit weekend de C5-band, de zachtste band van de vijf slick-compounds, te laten debuteren, naast dat het asfalt recent opnieuw is gelegd. De eerste vrije training was dus voor alle teams belangrijk om te kijken of de balans naar wens was.

Dat bleek bij McLaren het geval te zijn: Lando Norris opende met de snelste tijd. Hij was Verstappen net te snel af. De Nederlander kende enkele moeilijke momentjes, en reed hard over de kerbstones en door het gras, waardoor hij naar eigen vermoeden de vloer beschadigde. Ook veel andere coureurs hadden het lastig: Sergio Pérez maakte een fout, de Mercedes-coureurs kenden lastige momentjes, Valtteri Bottas spinde, Fernando Alonso beschadigde de vloer in de grindbak, en Alexander Albon schreef zijn auto af.

De verschillen waren uiteindelijk klein. Niet alleen Verstappen, maar ook George Russell, Charles Leclerc, Yuki Tsunoda, Sergio Pérez, Lance Stroll, en Carlos Sainz bleven binnen 0,122 seconden van de snelste man. Alles lijkt dus nog open te liggen voor de race van het weekend, waarbij Red Bull op zoek zal gaan naar een betere afstelling.

F1 Live 6:00u | Tweede vrije training Grand Prix van Australië 2024

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws