F2-kampioen naar Super Formula, maar geen F1-zitje in zicht: 'Eerlijk gezegd teleurgesteld' Formule 1
Formule 1

F2-kampioen naar Super Formula, maar geen F1-zitje in zicht: 'Eerlijk gezegd teleurgesteld'

F2-kampioen naar Super Formula, maar geen F1-zitje in zicht: 'Eerlijk gezegd teleurgesteld'

Formule 2-kampioen Théo Pourchaire zal in het komende seizoen deelnemen aan de Super Formula, nadat hij zijn teleurstelling heeft geuit over het ontbreken van een kans in de Formule 1 in 2024. Onlangs nam Pourchaire deel aan de officiële post season test van de Japanse serie, en het is bevestigd dat hij zijn kunsten zal vertonen voor Team Inpul, dat wordt aangedreven door Toyota.

De jonge coureur wordt hiermee de tweede rijder die de overstap maakt vanuit de F2 naar de Super Formula, na Red Bull-juniortalent Ayumu Iwasa, die eveneens aan de start zal verschijnen in de Super Formula van 2024. Het is een interessante parallel met voormalig McLaren-coureur Stoffel Vandoorne, die in 2016 een seizoen in de Super Formula startte voordat hij het daaropvolgende jaar zijn entree maakte in de Formule 1, waar hij als vierde eindigde in het algemeen klassement. Pierre Gasly volgde voor zijn Formule 1-carrière een soortgelijke route, en Liam Lawson nam in 2023 ook deel aan de Super Formula.

Teleurgesteld over nieuwe carrière-stap

Pourchaire, die zijn gedachten deelde over zijn overgang naar de Super Formula, liet zijn teleurstelling blijken over het ontbreken van een Formule 1-stoeltje, ondanks zijn indrukwekkende prestaties in de Formule 2. 'Ik denk dat ik de derde F2-kampioen op rij ben die niet promoveert naar de F1', zei Pourchaire tegen Motorsportweek.com met een mengeling van realisme en teleurstelling. 'Wat wel kan gebeuren. Het is niet omdat je F2-kampioen bent dat je een plek in de F1 krijgt', voegt hij hier echter aan toe.

Theo Pourchaire heeft zich snel ontpopt als een opmerkelijk talent in de wereld van de autosport. Zijn carrière begon al op jonge leeftijd, waarbij hij opviel in diverse kartingcompetities. De Franse coureur maakte indruk met zijn snelle opmars door de autosportrangen, met een bijzonder hoogtepunt in 2019 toen hij op slechts 16-jarige leeftijd de jongste winnaar werd van een Formule 4-race. Zijn succes zette zich voort in de daaropvolgende jaren, culminerend in de kroon op zijn werk met het winnen van het Formule 2-kampioenschap in 2023.

Formule 2-kampioen niet genoeg

Hij vervolgde zijn uitleg, waarin hij zijn gevoelens over zijn prestaties en de verwachtingen van de Sauber Academy deelde: 'Maar ik ben eerlijk gezegd teleurgesteld, omdat ik Formule 2-kampioen ben, en in het verleden goede resultaten heb behaald. Ik heb mijn best gedaan. Het doel dat de Sauber Academy me vertelde was om het kampioenschap te winnen - en dat heb ik gedaan. Dus dat is hoe het zit.'

Met zijn blik nu gericht op de uitdagingen van de Super Formula, blijft Theo Pourchaire vastberaden om zijn vaardigheden te laten gelden en wellicht op een dag alsnog zijn weg naar de Formule 1 te vinden. De toekomst belooft een nieuw hoofdstuk in zijn opkomende racecarrière, en de fans zullen met interesse volgen hoe hij zich zal manifesteren in deze prestigieuze Japanse raceklasse.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws