'Ferrari-CEO Elkann zag structuur met Todt erin niet zitten' Formule 1
Formule 1

'Ferrari-CEO Elkann zag structuur met Todt erin niet zitten'

'Ferrari-CEO Elkann zag structuur met Todt erin niet zitten'

Bij Corriere della Sera wordt meer informatie geboden over waarom Jean Todt niet als adviseur aan de slag gegaan is bij Ferrari. John Elkann, de CEO van het Italiaanse automerk, zag blijkbaar een interne structuur met de voormalige FIA-voorzitter erin niet zitten. Een terugkeer van Todt kan nooit helemaal uitgesloten worden, maar daarmee lijkt het plan voorlopig van tafel te zijn.

Giorgio Terruzzi, werkzaam voor het Italiaanse medium, weet waar het misgegaan is in de eventuele samenwerking tussen Todt en het team waar hij jarenlang actief voor was. 'Elkann ging liever niet voor een oplossing die voor hem niet duidelijk gedefinieerd was, gezien de persoonlijkheid van de Franse manager, en het feit dat zijn periode in de Ferrari-geschiedenis niet aansluit bij het nieuwe tijdperk van de F1.'

In de functie die overwogen werd voor Todt zou hij niet alleen het F1-project overzien, maar ook betrokken zijn bij het Le Mans-project van het team uit Maranello. 'Het idee was dat hij allebei de projecten persoonlijk zou overzien. Een rol die Todt zou liggen, en mensen om hem heen spreken van een vage wens om terug te keren.'

Todt en Ferrari ooit nog samen?

Het zit er voor Todt dus voorlopig niet in. Dit betekent echter niet dat een toekomstige samenwerking tussen de topmanager en Ferrari volledig van de baan is. 'Of dit definitief een streep zet door de samenwerking? Dat is niet te zeggen. Todt is echter niet het type dat zich aan het lijntje laat houden', wordt geconcludeerd. Hij zal dan ook ongetwijfeld op zoek gaan naar andere mogelijkheden in de autosport.

Also read

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws