Ferrari offert sprintrace op: 'We sparen onze nieuwe banden voor een ander moment in het weekend' Formule 1
Formule 1

Ferrari offert sprintrace op: 'We sparen onze nieuwe banden voor een ander moment in het weekend'

Ferrari offert sprintrace op: 'We sparen onze nieuwe banden voor een ander moment in het weekend'

P7 en P9 voor Charles Leclerc en Carlos Sainz in de Sprint Shootout. Vanaf die posities zal het Ferrari-duo later op de avond dus starten aan de sprintrace in São Paulo. Op het eerste gezicht lijkt dat onvoldoende voor de Scuderia, maar in werkelijkheid zit er een strategie achter. Een strategie die ervoor moet zorgen dat Sainz en Leclerc competitiever zijn op zondag tijdens de race.

'We hadden verwacht dat we niet enorm snel zouden zijn tijdens de Sprint Shootout. We zaten namelijk op oude banden', legde Leclerc na afloop uit aan F1TV. De strategie van Ferrari om beide coureurs op gebruikte compounds de sprintkwalificatie te laten afwerken, doet al het een en ander vermoeden. Dat kon de Monegask achteraf dan ook bevestigen. 'Laat ons zeggen dat we onze nieuwe banden voor een ander moment in het weekend opsparen', lachte hij.

Ook zijn teamgenoot Sainz genoot dezelfde strategie tijdens de Shootout en gaf eveneens toe dat de Italiaanse renstal opteert voor een snelle zondag in plaats van een snelle zaterdag. 'We hebben ervoor gekozen om tijdens de sprintrace onze nieuwe sets te sparen met het oog op de race. Zo offeren we onze zaterdag op, maar hopen dus ook een betere race te kunnen afwerken', aldus de Spanjaard.

Wat kan Ferrari nog in de Sprint?

'Ik geloof dat we de AlphaTauri's kunnen verslaan in de Sprint', ging Sainz verder. Ook diens teamgenoot liet dezelfde prognose optekenen. 'Ik zal mijn best doen om posities te winnen. Normaal gezien hebben we het lastiger tijdens races, maar ik verwacht dat we sneller zullen zijn dan Yuki Tsunoda. Hopelijk kunnen we hem snel inhalen en een handvol plaatsen winnen. Daarna gaat de focus naar morgen.'

Verstappen kan dit weekend in Brazilië zijn zeventiende zege van het seizoen pakken. Ook wedden op F1? Registreer nu bij JACKS en ontvang 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws