Mercedes durft nog niks te zeggen: 'We hebben Ferrari achter ons, en Max zal wel sneller zijn' Formule 1
Formule 1

Mercedes durft nog niks te zeggen: 'We hebben Ferrari achter ons, en Max zal wel sneller zijn'

Mercedes durft nog niks te zeggen: 'We hebben Ferrari achter ons, en Max zal wel sneller zijn'

Lewis Hamilton en George Russell denken dat de racepace beter van Mercedes beter zal zijn dan de kwalificatiepace en kijken daardoor uit naar de sprintrace op Interlagos. Hamilton vond zijn laatste ronde niet bepaald spectaculair en denkt dat het beter had gemoeten, Russell is juist best tevreden met zijn Sprint Shootout.

Mercedes ging vroeg in het weekend al bezig met de racesimulaties om data te vergaren voor de zondag en daardoor leveren ze wat kwalificatiepace in. Hoe dan ook konden de Zilverpijlen competitief meekomen tijdens de sprintkwalificatie in Brazilië. 'Mijn laatste ronde was niet spectaculair. Ik denk dat we één of twee posities hoger hadden kunnen pakken', kaart Hamilton aan bij Sky Sports. 'Maar ik deed mijn best. Ik voelde een snap in de laatste bocht en verloor daar een tiende. De auto moet nog wat makkelijker worden om te besturen.'

Hamilton liet in Mexico al weten dat het beter ging met de W14, maar het is duidelijk dat nog niet alle problemen zijn opgelost. Russell lijkt het daarmee eens te zijn. 'Ik zou graag willen zeggen dat we progressie hebben geboekt, maar de weersomstandigheden en de rest vielen gewoon samen in SQ3', verklaart de Brit. 'Ik kijk wel uit naar de sprintrace. Ik denk dat onze racepace beter is dan onze pace in de kwalificatie. We hebben de Ferrari's achter ons, en dan zal Max voor ons sneller zijn', denkt Russell.

Kan Mercedes 2021 en 2022 herhalen?

Mercedes-teambaas Toto Wolff en Hamilton durfden de uitspraak niet te doen of Mercedes opnieuw in Brazilië zou kunnen winnen. In de kwalificatie van de hoofdrace werd de Duitse renstal benadeeld door de rode vlag en was het team kritisch dat ze niet eerder naar buiten waren gegaan. Na afloop kreeg Russell een gridstraf van twee plekken voor impeding in the pitlane, dus zal de Brit vanaf P8 moeten starten. Hamilton zal zowel de Sprint als de hoofdrace vanaf P5 beginnen.

Verstappen kan dit weekend in Brazilië zijn zeventiende zege van het seizoen pakken. Ook wedden op F1? Registreer nu bij JACKS en ontvang 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws